ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Плантарни брадавици. Кокоши трън. Профилактика и лечение с народни средства

Вирусните брадавици са едно от най-честите кожни заболявания

брадавици
Според статистиката от вирусни брадавици страдат почти седемдесет и пет процента от хората по света. Брадавиците са доста бледи доброкачествени израстъци, които имат неравна повърхност и вирусен произход.

Плантарни брадавици: профилактика и лечение

Брадавиците са разделени на три основни и най-често срещани типа:

Обикновените брадавици са плътни образувания с големина между 2 и 7 милиметра. Тези брадавици са кръгли на цвят. Те са идентични с цвета на кожата и също имат грапава повърхност. Появяват се по-често по лицето и пръстите.

Плоските брадавици са почти незабележими кръгли възли, които са по-малки от три милиметра. Те имат гладка повърхност и най-често се срещат при млади хора, на гърба, на ръцете или на кожата на лицето.

Плантарните брадавици са израстъци по кожата, които се появяват на стъпалата на краката. Познати са и като кокоши трън. Доста често бъркат плантарните брадавици с мазоли, които се появяват поради постоянното носене на неудобни и тесни обувки.

Струва си да припомним, че днес най-често срещаният вид брадавици са плантарните брадавици. Много често брадавиците на краката изчезват сами в рамките на няколко години. Но е по-добре да не се преживяват тези години с болката, която брадавиците предизвикват, а да започнете лечението навреме.

Плантарните брадавици са заразно заболяване. Те са причинени и провокирани от папилома вируса.

От него могат да бъдат засегнати много други органи, но най-често страда кожата на краката. Можете да се заразите като ходите без обувки на обществени места , например във фитнес зали, душ, плувен басейн или при директен контакт с лице, засегнато от този вирус. Той лесно прониква в малки драскотини и пукнатини по кожата на краката. Не се развива веднага, а едва след няколко години.

Най-податливи на появата на плантарни брадавици са хората в тийнейджърска възраст, пациенти с диабет, със слаб имунитет, възрастните хора, както и такива, които постоянно са подложени на стрес.

Плантарните брадавици могат да причинят огромен дискомфорт

Повечето хора, които имат една плантарна брадавица, развиват още няколко с течение на времето.

Външно плантарните брадавици са много подобни на малко грахово зърно с размер до три милиметра. Плоски са, заради натиска на стъпалото. В случай, че брадавиците са стари, те стават или сиво-черни, или сиво-жълти. С течение на времето кожата, която се намира около брадавицата загрубява.

Профилактика на плантарни брадавици

За да избегнете появата на кокоши трън, трябва:

1. Редовно да спазвате правилата за лична хигиена.

2. По възможност избягвайте неудобните и тесни обувки.

3. Не използвайте лични вещи на непознати и не преотстъпвайте вашите дори и на близки и роднини.

4. Избягвайте близък контакт със заразени хора.

5. Винаги внимателно третирайте увредените участъци от кожата на краката.

В случай, че папилома вирусът в тялото вече е открит, трябва да се спазват следните правила:

1. Направете необходимото, за да имате стабилно емоционално и психологическо състояние.

2. Поддържайте добра физическа форма.

3. Избягвайте тесните обувки и почиствайте редовно вътрешната част на обувките със спирт.

4. Укрепете имунната система с витамини.

Лечение на плантарни брадавици

Да се ​​отървете от плантарните брадавици е доста просто, може да се направи у дома или като се свържете с лекар. Но трябва да е ясно, че е необходимо да се консултирате с лекар, ако в краен случай лечението с традиционна медицина не помогне.

Трябва да посетите лекар, ако:

  1. Дългосрочното лечение с народни средства не дава резултати.
  2. Брадавиците по стъпалото причиняват непоносима болка.
  3. Броят на брадавиците се увеличава драстично.

Има няколко възможности за премахване на плантарни брадавици в болнично заведение, след като се консултирате с лекар:

  1. Хирургична интервенция.
  2. Премахване с течен азот.
  3. Електрокоагулация.
  4. Лазерна коагулация.

На първо място е необходимо да се прибегне до по-щадящи методи на лечение. Възможно е рецептите от народната медицина да дадат резултат. Това ще ви спести болка, белези и някакво време за възстановяване, ако се направи операция или ако брадавиците се изгорят с течен азот.

Лечение на плантарни брадавици с народни средства

Тоник от жълтурчета. Всеки ден, поне два пъти на ден, е необходимо да се обтриват плантарните брадавици с прясно изстискан сок от жълтурчета.

Чесън. В борбата с плантарните брадавици чесънът помага много. Трябва да търкате увредените участъци от кожата през целия ден с разрязана на две скилидка чесън.

Магнезиев прах. Всеки ден, сутрин и вечер, трябва да приемате магнезиев прах на върха на ножа, половин час преди хранене. Трябва да се прилага този метод в рамките на един месец.

В случай, че брадавици са се появили наскоро, тогава изкуствен лед, в който се съхранява сладолед, ще помогне да се отървете от тях. Нанесе леда върху засегнатата област на кожата и дръжте докато издържите. Достатъчна е само седмица и брадавиците ще изчезнат.

Оцетна киселина. Всяка вечер, преди лягане капвайте една капка оцетна киселина директно върху брадавицата с пипета, като пазите кожата около засегнатото място. При ежедневна употреба брадавицата бързо ще започне да изчезва.

Всяка вечер е необходимо да се извършва и ето тази процедура

Сложете крака в гореща вода, в която първо трябва да добавите настърган сапун за пране и сол. След това трябва да вземете малко парче памук, така че да покрие напълно брадавицата, да намажете памука с разтопен сапун за пране и да нанесете получения компрес директно върху брадавицата. Фиксирайте с лейкопласт върху стъпалото и оставете за един ден. След изтичане на времето компресът трябва да се отстрани, а омекналата брадавица може лесно да се отдели от здравата и непокътната кожа. След като брадавицата бъде отстранена е препоръчително да намажете получената дупка с масло от чаено дърво. В случай, че брадавицата не се отстрани от първия път, тогава е необходимо процедурата да се повтори, ако е необходимо.

Сложете една супена лъжица брашно в малък стъклен съд и капнете в него няколко капки оцетна киселина. Разбъркайте добре. Резултатът трябва да бъде тесто, което да се нанесе върху плантарната брадавица. Най-добре е да не покривате здравата кожа наоколо. След това фиксирайте тестото с лепяща лента. В идеалния случай процедурата трябва да се направи преди лягане. На сутринта отстранете компреса. Брадавицата ще падне след седмица редовно прилагане на това оцетно тесто.

В борбата с плантарните брадавици обикновеният суров лук е отлично средство. За да направите това, внимателно обелете лука и го нарежете наполовина на две части. Поставете двете половини в оцетна киселина, която ще ги покрие до върха за няколко часа. След изтичане на временното, прикрепете резените лук към брадавиците и оставете за една нощ, като ги закрепите с бинт или лейкопласт. Процедурата трябва да се повтаря, докато брадавиците излязат заедно с корена.

Билки за премахване на кокоши трън

Вземете едно прясно зрънце офика, разрежете го наполовина и го нанесете директно върху плантарната брадавица. Закрепете с бинт или лейкопласт и го оставете за една нощ. Сменете превръзката на сутринта. Правете това в продължение на една седмица.

Обелете старателно скилидка чесън и я нарежете на две равни части. Поставете с разреза надолу директно върху брадавицата. За да направите това, е необходимо да изрежете малка дупка в малко парче найлон с размерите на брадавица и да го поставите така, че да се вижда само брадавицата.

Която и от рецептите да използвате, винаги трябва много добре да накиснете краката в гореща вода поне за половин час. След изтичане на времето подсушете с обикновена хавлиена кърпа и веднага завържете малко парче прополис към брадавицата.

В борбата с кокошия трън можете да използвате и диви шипки. За да направите това, трябва да приготвите каша от цвят на дива шипка и да я приложите върху засегнатото място. Фиксирайте с превръзка и оставете за десет часа. Превръзката трябва да се сменя два пъти на ден.

Смесете старателно мед и конопено масло в пропорции едно към четири. С получената смес мажете кожата на краката през целия ден. Колкото по-често се мажат, толкова по-бързо ще си решите проблема с брадавиците.

От пресни листа на каланхое се приготвя каша и се нанася върху брадавиците, като се закрепва с превръзка. Само след десетина дни редовно лечение брадавиците ще изчезнат.

За да се ​​отървете от плантарните брадавици трябва да положите минимум усилия, но и да сте максимално постоянни. Не се разочаровайте веднага, ако някоя рецепта не помогне. За да засилите и ускорите ефекта трябва да използвате поне няколко от рецептите за алтернативно лечение на вирусни брадавици.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *