ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво значи амнезия ?

При лека степен на нарушение на човека му е трудно да си спомни нужния материал. При: силно изразени форми (амнезия), в зависимост от харак­тера на заболяването, човекът за едно определено време изгубва способността да възпроизведе важни за него събития или отделни факти. При амнезия от паметта на пострадалите хора се изтрива цялата информация за роднините и близ­ките, за месторождението и местожителството. Те дори не помнят собственото си име. И тогава на лекарите и близките им се налага да полагат огромни усилия, за да помогнат на такъв човек да открие дома и роднините си, да си спомни за самия себе си.

Вижте какво се е случило с известния английски романист Уолтър Скот. Писателят приключил работата над един от романите си в болестно състояние. Той видял вече издадената книга чак след оздравяването си и много се учудил: не можел по никакъв начин да си спомни кога и при какви об­стоятелства е написал това произведение.,.

Медиците назовават редица причини, предиз­викващи отслабване на паметта. Това са травми, стресове, неврози, преумора и изтощение на нерв­ната система, притеснения, наркотици, алкохол, някои лекарствени препарати, тютюнопушене. Хората се оплакват от повишена умора и раздра­знителност, влошава се общото им състояние и много повече забравят. Разбира се, след почивка, а понякога и чрез укрепващо лечение, паметта си идва в нормалното състояние.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво значи амнезия ?

  1. filip iliyanov каза:

    Zdraveite nadqvamse da mi pomognete az go imam tova neshto gubene na pamet ot 2012g kum kraq lejah malko v TOKUDA.ot tam me prefrugat na bolnica,Sveta Ana. dve sedmici bqh tam kvoto mojeha mi pomognaha obache doide den v koito me ispisvaha ot bolnicata i az popitah doktorkata kajimi kak shte sum na pred az neznam mnogo neshta na dumi i imena na nai razlichni neshta i tq mi kaza ne se pritesnqvai shte se opravish.do den dneshen az nqmam nikakva promqna hodeh i po pleven pri edna doktorka koiato mi kaza che e pomognala na hora v podobni sluchai. ispisami mnogo hapcheta pihgi okolo pet shes meseca i nqmashe nikakva promqna sled tova otidoh pak v pleven pri doktorut,Kitaecut i pru nego lejah deset dena i ot tam nikakva promqna za posledno shes meseca pih edi apcheta.PIRACETAM i ot teh nqmam nikakva promqna.sega jiveq v sofiq i iskam da namerq tochno takuv doktor koito e pomognal na takuv chovek koito e imal gybene na pamet kakvito dumi i imena vseki den mi se kzvat neiskat da ostavat ili izchezvat stari i ostavat novi. Ochakvam otgovor 0876458994

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *