ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Простудите и инфекциите провокират този синдром – невралгия на троичния нерв

Невралгията на троичния нерв е доста разпространена. Смята се, че от този синдром страдат 2-3 човека на всеки 10 хиляди. Тя се наблюдава често при жени над 50 години. Обаче в последно време специали­стите отбелязват, че болестта е подмладяла.

Пусков механизъм могат да станат физическите натоварва­ния – понякога дори бързото ходене и бягането. Следват течението, пребиваването на вятър и студ – най-често болестта се обостря именно в студеното време. Не на последно място трябва да отбележим и емоционалното пре­товарване. Невралгията може да се отключи, независимо дали за първи път или като рецидив, от простудни и инфекциозни болести, обостряне на хронични болести и хранителна интоксикация. Тук следва да посочим и нарушенията в хормоналния баланс. Засечени са немалко случаи, когато болестта се проявява на фона на предменструалия и климактеричния синд­роми, както и при настъпване на бременност.

Невралгията на троичния нерв може да се развие и при наличие на съдови нарушения, като атероскле­роза, хипертонична болест, раз­лични съдови кризи. В напреднала възраст рискът от заболяването се задълбочава от влошеното кръ­вообращение в мускулната тъкан и нервите, вследствие на същата тази атеросклероза на кръвонос­ните съдове по лицето и черепа.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *