Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 начина да привлечете късмета през Новата година

Много хора са сигурни, че са подминати от късмета и затова не могат да постигнат богатство и успех

късмета
Не разчитайте на късмета! Работете усилено, почивайте активно и постигайте онова, което искате със собствени усилия

Но според психолозите подобни разсъждения имат за цел да оправдаят мързела или липсата на инициативност и самочувствие. Те знаят, че късметът може да бъде привлечен, като се имат предвид някои елементарни правила на успешното мислене.

Много известни предприемачи непрекъснато повтарят, че само 10% от успеха, който са постигнали, е късмет. Останалото е упорит труд, самодисциплина и активност. Има 6 основни правила как да привлечете късмета към себе си, за да увеличите шансовете за бързо и лесно постигане на всяка една ваша цел.

Фактори на късмета

Късметът се превръща в чудесно извинение за нерешителните хора. Те предпочитат да предадат съдбата си в ръцете на теорията на вероятностите, да се движат по течението без съпротивление. Но психолозите са сигурни, че можете да се настроите за положителен резултат и да привлечете успеха, ако следвате определени правила и техники.

Яснота на целите

За да постигнете това, което сте си наумили, трябва да сте наясно какво точно искате. Визуализацията и ясното формиране на целта подсъзнателно помагат да се върви напред. Това е основният фактор за привличането на така нареченият късмет. Човек несъзнателно получава сигнали, обръща внимание на начините за решаване на проблемите, които го доближават до онова, за което е мечтал. Губещите, като правило, са хаотични и не могат да формират свои собствени желания и планове. И те са тези, които предпочитат да разчитат на разни „знаци от Съдбата“, „случаен късмет“ и така нататък.

Енергия и активност

Напрегнатата и упорита работа е още един от факторите за късмет. Щастливците просто излъчват енергия, организират времето си така, че да работят усилено, да усвояват нови неща, да ходят на фитнес или да се занимават с някакво хоби. Всъщност, успехът е свързан със способността правилно да се разпределя личното време, а не да се разхищава за разни дреболии и маловажни неща.

Томас Стенли

Интересно проучване на американския психолог Томас Стенли установи, че 84 процента от 2500 световни знаменитости и бизнесмени са уверени, че са постигнали успех и са натрупали материални блага само чрез изтощителна работа. Те не вярват в късмета, но са направили всичко възможно, за да работят по-усърдно и по-продуктивно от другите.

Правете много полезни неща

Невъзможно е да получите това, което искате, ако не положите усилия за постигане на целта. Колкото повече опити правите, толкова по-големи са шансовете за постигане на резултати. Искате ли добра работа? Посещавайте по-често интервюта и агенции по труда, изпращайте CV-то си на различни работодатели едновременно, разпитвайте приятелите си. Това увеличава вероятността да намерите нова и добре платена работа с няколко пъти.

Черти на характера и личност

Важен фактор за късмета е способността да мислите позитивно, да вярвате в собствените си сили. „Щастливците“ са умерени оптимисти, които с лекота поемат най-трудните случаи и невъзможни задачи, уверени са във възможността да получат това, което искат и да сбъднат мечтите си. Те са по-общителни, лесно се сближават с хората и издържат на стресови ситуации без последствия.

Постоянство в постигането на целите

Това е важно качество, което отличава готовия да постигне успех човек. Той не се предава пред неуспехите, готов е да пожертва енергията и времето си, за да получи положителен резултат. Продължава да търси варианти, дори и тогава когато другите са се отказали или няма по-добри опции.

Искате ли да привлечете малко късмет в кариерата си? Работете по-усилено и по-продуктивно. Приемайте всеки провал като урок, правете изводи, не губете време като се тревожите излишно. Не пестете енергия, четете, учете, запишете се на курс, посещавайте семинари и лекции, на които да научите нещо ново за вашата работа. Това ще ви помогне да откриете нови начини за постигане на целта и ще ви даде допълнителна увереност.

Честност

Повечето успешни хора се отличават с благоприличие, откритост и честност. Това са важни качества за изграждане на кариера и лична свобода.

Има огромна разлика между психиката на хората, които сляпо вярват в късмета, и тези, които упорито вървят към целта. Това са различни психотипове, но според статистиката късметът често идва при онези, които не вярват в съществуването му. Създайте своя успех сами, не се доверявайте на съдбата, на случайността и шанса, ако искате да постигнете желания резултат.

Източник: www.psychologytoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *