Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

7 знака, че сте лоша съпруга

За съжаление, не всички наши действия и навици укрепват брака.

съпруга
Добрата съпруга не мрънка и няма кой знае какви претенции

Възможно е всеки ден да застрашавате щастието на семейството или връзката си, без дори да го осъзнавате. Има много неща, които водят до развод или раздяла: например, ако сте твърде взискателни или говорите много по телефона, вместо да обръщате внимание на любимия си…

Някои от нашите думи и действия могат завинаги да отчуждят съпруга, да предизвикат у него чувство на негодувание, гняв… Накрая идва точката, след която връщане назад няма, и връзката се разрушава веднъж и завинаги.

Как да открием лошите навици в една връзка?

Insider.com изброява шест знака, че сте лоша съпруга, дори и да мислите, че не сте (а ние добавяме още един). Сюзън Уинтър, експерт по връзки, припомня, че разбирането и признаването на проблема е първата стъпка към положителната промяна.

Сюзън Уинтър

Да бъдете честни със себе си и да признаете своите недостатъци – това ще ви отведе една крачка по-близо до възстановяване на емоционалното здраве на вашето семейство.

1. Не си затваряте очите за дребните грешки на партньора си

Постоянните критики към неговите незначителни грешки в действията и думите показват вашата несигурност, а не любов. Преценете сами: дали има човек, който обича непрекъснато да му се натяква, че прави всичко погрешно? Всеки от нас има лоши навици, които може да дразнят другите. Но щом сте решили да живеете с този човек, явно сте го приели с всичките му недостатъци. Защо ви е да го променяте?

Желанието да се контролират действията и мислите на съпруга, и да се „подобрява“ личността му, е точно обратното на любовта, твърдят психолозите. Искате да отговаря на вашите очаквания и стандарти? Това е малко егоистично. Вместо непрекъснато възмущение и критика, дори на шега, опитайте се да говорите откровено и да му помогнете, ако иска.

2. Когато сте разстроени, не го казвате директно

Погрешно е да трупате негодувание и други негативни емоции в себе си. Това е другата крайност, в която не е нужно да отивате. Както не бива да критикувате любимия човек за всяка дреболия, така и не е нужно да криете недоволството или мъката си. Ако сдържате емоциите, когато той открито ви обижда или флиртува в присъствието ви с друга, бъдете сигурни: тази ситуация ще се повтори.

„Дори ако сте женени от дълго време и сте сигурни, че вашият съпруг ви познава като емоционално нестабилна, не трябва да играете психологическа „игра на отгатване“. По-добре е да изкажете онова, което ви измъчва веднага“, казва треньорът по връзките Дейвид Бенет. В силните семейства партньорите са честни и открити относно желанията си. Затова, ако се чувствате неудобно, ако сте разстроени от нещо, говорете с партньора си незабавно, вместо да чакате той сам да разбере.

Дейвид Бенет

3. Винаги придружавате половинката си по време на приятелски срещи

В началото това се харесва и на двамата. Не пречи на никого да сте заедно на приятелско събиране два или три пъти. Но в крайна сметка, без да му давате никаква свобода, ще изглеждате като куче на каишка. Желанието да прекарвате всяка свободна минута заедно е индикатор, че сте зависими от партньора си и имате ниско самочувствие. Близката връзка със съпруга е добра, но само до момента, когато стане натрапчива и не започне да го дразни.

4. Искате да печелите всеки спор

В здравата връзка компромисът е необходим. Ако всеки път, когато сте в конфликт със съпруга си, правите всичко възможно да „спечелите“ и да стане на вашето, вие рискувате сериозно. Онзи, който иска да има последната дума в спора, вижда брака като бойно поле, като завоевание. Ако сте стигнали до там, не показвате вашата любов към съпруга си, а просто се опитвате да си повишите самочувствието и да почувствате сила. Следващия път, когато искате да спечелите спор, запитайте се защо имате нужда от това.

5. Ако вашият съпруг е имал лош ден, му казвате да го преодолее

Дори и да не знаете друг начин да подкрепите съпруга си, не си мислете, че едно клиширано потупване по рамото може да му помогне. Ако е тъжен и разтревожен, няма да му повдигнете настроението като кажете: „И това ще мине…“, „Хайде, спри да мрънкаш!“ или нещо такова. Има мъже, които са доста уязвими и чувствителни, и ако не го утешите, когато душата му е свита на топка, той може да реши, че сте безчувствена или безразлична. В този случай мъжът може да си мисли, че явно само вие ​​трябва да задоволявате нуждите си, а когато той има проблеми и отчаяно се нуждае от подкрепа, предпочитате да се измъкнете по стандартния начин.

6. И двамата, но вие през по-голямата част от времето, висите пред телефона

В наши дни е невъзможно напълно да се откажем от използването на телефона, но в някои моменти комуникацията в социалните мрежи може да предизвика сериозни разногласия с партньора. Един от тези моменти е среща с любимия човек. Когато гледате филм заедно или седите в ресторант, важно е не само да сте физически близки, но и да обръщате внимание един на друг. Съгласете се, че не е много хубаво да си чатите с някой, когато любимият ви е срещу вас. Колкото и дълго да сте заедно, това е абсолютно неприемливо.

Ако се окаже, че уж сте заедно, но всеки прави своето и се усещат неравности в начина, по който общувате, знайте че това е сигурен знак, че нещо не е наред във вашата връзка.

А ето го и седмия знак, който добавихме.

7. Слушате тези, които ви казват, че сте лоша съпруга

По-важното е, че изобщо и винаги се вслушвате във външни мнения. Въпреки това, според психолога Валентина Сорокина , никой освен вас и собствения ви съпруг – било то свекърва или приятел – няма право да ви оценява по този параметър.

Няма обективни критерии за „добра“ или „лоша“ съпруга, освен един: щастлив ли е съпругът ви и има ли хармония във вашите отношения? Ако е така, тогава няма значение колко време всеки от вас прекарва пред телефона, дали сте приготвили вечеря и дали сте му направили масаж на краката.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *