Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо производителите мълчат за вредните вещества в бирата?

Много често в последно време, и то в средствата за масова информация, се говори за ползата от тази напитка. Твърди се например, че бирата била богата на витамини и полезна за здравето. Тези витамини, по-голямата част от които витамин В, постъпват в напитката предимно от малца. Но в процеса на производство на бирата концентрацията на тези витамини значително се понижава. И за да си осигурите дневната потребност от витамин В,, следва да изпивате 10 литра на ден или да изяждате 300- 400 г черен пълнозърнест хляб. Кое е по-добре според вас? И защо производителите на тази пенлива напитка посочват наличието на така полезния витамин В, а си замълчават за вредните вещества, които се съдържат в бирата? Вижте кои са допустимите норми за съдържание на тежки метали в бирата, изчислени в милиграми на килограм: олово – 0,3 мг, кадмий – 0,003 мг, сребро – 0,2 мг, живак – 0,005 мг, мед – 5,0 мг, цинк -10 мг. Така ще можете да изчислите, че лесно може да се превиши например допустимата доза кадмий, ако човек изпие две бири – него го добавят за образуване на пяна.

Не е изключено това странно възникване и протичане на бирения алкохолизъм да е частично обусловено не толкова от обема течност, която попада в организма (водна интоксикация), но и от допълнителното, а може би основно токсично въздействие на солите на тежките метали.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *