Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Той се обажда и пише само когато се чувства зле

Знаете, че не трябва да вдигате или да отговаряте на съобщението му, било каквото било

обажда
Бившият се обажда само за да ви тормози

Но някакъв задействащ рефлекс ви кара да грабнете телефона и нервно да наберете отговорa.

Изглежда, че всичко между вас отдавна е приключило. Тъга, гняв, примирение и отрицание – всичко това е в миналото. Там, където някога е горяла любовта, се усеща единствено комфортния хлад на безразличието. И изведнъж, като гръм от ясно небе, телефонът звъни или получавате съобщение във Вайбър.

Защо той се обажда, защо ви търси след като връзката ви е приключила?

Прекрасно знаете, че не е нужно да вдигате или да отговаряте на съобщението му, не трябва да рискувате спокойствието, което така трудно сте постигнали. Но някакъв задействащ рефлекс ви кара да вземете телефона и трескаво да наберете текста на отговора. Като сомнамбул вие отговаряте: „Да!“ Но всъщност вече със сигурност знаете, че казвате „Не!“ на бъдещето си.

И започва познатата пиеса – пресилени оплаквания, празнодумие или пък излишни паузи. Въпреки че тези излияния винаги имат един едва доловим вътрешен фон. А именно – неговото обаждане или съобщение е само извинение да ви разбуни отново, за да ви лиши от вътрешното ви равновесие.

Защо му е нужно това?

Много е просто – така мъжът създава за себе си илюзията за значимост, подчертава я. И също така утвърждава своята власт над вас. С една дума, той отново безсрамно ви манипулира.

Какви са вашите необходими и желани действия в тази ситуация?

Няма такива. Най-добре ще е да не реагирате изобщо – не отговаряйте, не вдигайте телефона и в никакъв случай не му давайте нищо. Нито време, нито чувства, нито дори възможността да усети раздразнението или вашето безсилие. Оставете го да потъне в собствената си тъмнина. Безразличието и мълчанието не могат да се тълкуват. Те не носят нито послания, нито каквато и да е информация. Сега не сте заедно, не сте едно цяло, както погрешно сте мислили преди. Следователно, имате пълното право да не правите нищо. И най-вече – да не правите онова, което не искате.

Ако не смятате за необходимо да отговаряте – не отговаряйте!

Но какво да кажем за правилата на доброто възпитание, ще попита някой. Те се отменят, що се отнася до този мъж, веднъж и завинаги. Те просто вече не важат.

Обикновено след края на връзката мъжът пише и се обажда на жената „напразно“. Няма послания, няма дори конкретни предложения. Просто иска да си поиграе още веднъж, да се забавлява, да задоволи гордостта си, да наблюдава все още „топлата“ реакция на жената. И тогава, от нищото, той казва нещо гадно, напомня ви колко наивни сте били. Помислете дали имате нужда от тези екстри, преди да отговорите, дали имате нужда от всичко това да се повтори отново и отново…

Има и такива мъже, които ви търсят само нещо лошо се е случило с тях

Без значение какъв е повода – смърт на близък или пък на домашен любимец, останал е без работа, сегашното му гадже го е вбесило (може би не е толкова удобно, колкото сте били вие) – той ще се обади или ще ви пише само когато се чувства зле. Ще се възползва от това, че го познавате и знаете как да го успокоите.

Не започвайте тази игра отново, ако случайно сте имали неблагоразумието да вдигнете и да изслушате словоизлиянията му. Не се превръщайте в кошче за душевните отпадъци за човек, който изобщо не заслужава вашето внимание. Той е като вампир – изпитва необходимост да изсмуче спокойствието и да разруши емоционалният ви мир. Той иска още веднъж да се наслади на вашата болка, да се „нахрани“ с вашето страдание.

От подобно внимание нямате нужда

Със сигурност няма да излезе нищо добро от това, особено ако по-голям процент от вината за раздялата ви е негов. Спестете си съжалението и разочарованието – не отговаряйте ако получите телефонно обаждане или съобщение от мъж, който ви е наранил, въпреки че сте го обичали.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *