Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пикантните подправки неутрализират вредата от мазните продукти

Те повишават активността на антиоксидантите с цели 13 %. Ако не ви е по силите да се откажете от мазните ястия, може да намалите вредата от тях чрез традиционни индийски пикантни подправки.

Обикновено мазната храна води до повишаване нивото на триглицеридите в кръвта, обясняват учените. Ако това се случва много често или показателите се повишават прекалено силно, нараства вероятността от развитие на сърдечни болести.

Както вече споменахме, подправките намаляват с една трета концентрацията на  триглицериди в кръвта.

Изследователите приготвили блюда за шест участници в експеримент на възраст от 30 до 65 години. Всички били доброволци и страдали от наднормено тегло, но иначе били здрави. В ястията из добавили по две лъжички подправки-розмарин, орегана, канела, куркума, черен пипер, карамфил, чесън и паприка-във всяка порция. Били приготвени и контролни ястия, идентични с първите, но без подправки.

В продължение на 3 часа на всеки 30 минути вземали кръв от доброволците. Когато хората изяждали блюдата с подправките, активността на антиоксидантите в кръвта се повишила 13 %, а инсулиновата реакция спадала примерно с 20%.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Пикантните подправки неутрализират вредата от мазните продукти

  1. Pingback: Отслабнете до неузнаваемост с канела! | Лекува нет

  2. Pingback: 4 подправки, които скоростно изгарят мазнините | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *