ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народната медицина помага при лошо храносмилане

–         Аир: прилага се запарка от 3- 4 г стрит корен от аир, залят с четвърт литра вряща вода. Запарката се приема топла половин час преди ядене.

–          Мента: прави се запарка от 2 чаени лъжички сушени листа от мента и четвърт литра вряща вода. Запарката се изпива на глътки за 1 ден, без да се подслажда.

–          Пресечка: стръкове от пресечка около 5 г се варят в 100 мл вода. Прецедената отвара се изпива на 3 пъти за един ден.

–          Селим: приготвя се запарка от 1 чена лъжичка стрити корени от селим и една четвърт литра вряща вода. След като изстине, запарката се прецежда и се изпива на части за едно денонощие.

–          Синя метличина: една чаена лъжичка цветове от синя метличина се запарват с четвърт литър вряща вода. Запарката се оставя да изстине, прецежда се и се изпива на 3 пъти преди ядене.

–          Подбел: вземат се 2 супени лъжици листа от подбел и се заливат с половин литър кипяща вода. След като изстине, запарката се прецежда. Изпива се за един ден.

–          Люляк: половин шепа изсушени цветчета от люляк се заливат с 1 литър вряща вода и се оставят да киснат половин час. Запарката се прецежда и от нея се пие по 1 чаена чаша 3 пъти на ден преди ядене.

–          Девесил: една чаена лъжичка ситно  стрити коренища от девисил се заливат с половин литър кипяща вода. Запарката се оставя да престои 3 или 4 часа, след което се прецежда, разделя се на три рани части и се пие сутрин, обед и вечер преди ядене. Билката не бива да се прилага повече от 1 месец.

–          Водна детелина: две чаени лъжички листа от водна детелина се заливат с четвърт литра вряща вода. След изстиване запарката се прецежда. Това е дозата за един ден, която се приема на 3 пъти половин час преди ядене.

–          Червено подъбиче: приготвя се запарка от четири чаени лъжички ситно нарязани стръкове от червено подъбиче и четвърт литър кипяща вода. Течността се прецежда и се изпива за едно денонощие.

–          Хмел: една чаена лъжичка стрити на прах шишарки от хмел се заливат с половин литър кипяща вода. Запарката се оставя да престои 3- 4 часа, след което се прецежда през филтърна хартия и се приема на 3- 4 пъти през деня.

–          Ранилист: приготвя се отвара от 1 супена лъжица смлени стръкове и корени от ранилист и половин литър вряща вода. Вари се 5 минути, след което се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 2- 3 пъти дневно.

–          Целина: три пъти на ден преди хранене се приема по 1 чаена лъжичка прясно изцеден сок от целина. Могат да се използват и корените, така и листата. В по големи дози целината дразни стомаха и червата.

–          Чубрица: една- две супени лъжици стрити стръкове  и корени от чубрица се заливат с половин литър вода. След  3 – 4 часа сместа се кипва за 15 минути в добре затворен съд, прецежда се, разделя се на 3 части и се приема преди хранене сутрин, обед и вечер.

–          Джоджен, синя жлъчка, хмел: вземат се по 25 г листа от джоджен и стръкове от синя жлъчка и 50 г шишарки от хмел. Ситно счуканите билки се смесват. Една супена лъжица от сместа се залива с 1 чаена чаша кипяща вода. След като изстине, чаят се прецежда и се изпива за 20 минути преди ядене. Пие се 3 пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *