Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина помага при липса на апетит

–          Червен кантарион: една чаена лъжичка ситно нарязани стръкове червен кантарион се запарват с 1 чаена чаша гореща вода. Запарката се прецежда и се изпива на 3 пъти за един ден половин час преди хранене.

–          Метличина: от цветовете на синята метличина се прави запарка, като 1 чаена лъжичка от билката е залива с четвърт литра вряща вода. След като изстине запарката се прецежда и се изпива на 3 пъти преди ядене.

–          Горчив пелин: взема се 1 чаена лъжичка изсушен и стрит пелин и се залива с 1 и половина чаена чаши кипяща вода. Билката се оставя да кисне половин час, след което течността се прецежда, разделя се на три части и се пие сутрин, обед и вечер преди хранене.

–          Пресечка: приготвя се запарка, като 5- 10 стръкове от пресечка се заливат с половин чаена чаша вряща вода. След като изстине, течността се прецежда и се изпива на 3 пъти за 1 денонощие.

–          Водна детелина: две чаени лъжички листа от водна детелина се заливат с четвърт литра вряща вода. След изстиване запарката се прецежда. Това е дозата за един ден, като се приема 3 пъти половин час преди хранене.

–          Червен кантарион, бял равнец, мента: вземат се по 30 г стръкове от червен кантарион, цвят от бял равнец и листа от мента. Една чаена лъжичка от сместа се залива с 1 чаена чаша вряща вода. Запарката се оставя да престои 2 часа. Прецежда се и се изпива на 4 пъти половин час преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *