ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 възможни причини мъжът да откаже секс

Мъжът винаги иска секс, нали? Има няколко причини, поради които той може да откаже ласките на любимата

мъжете
Случва се и мъжете понякога да не искат секс

 

КЛЮЧОВИ ТОЧКИ

• Често нивата на тестостерон при мъжете падат поради неизвестни причини, което води до намалено желание и проблеми с ерекцията.

• Ако мъжът има проблеми с получаването или поддържането на ерекция, или продължителността на половия акт, той може да се поколебае и да се откаже от такава активност.

• Някои мъже предпочитат мастурбацията пред партньорския секс.

Въпреки че загубата на привличане може да е първото обяснение, за което се сещат повечето жени, има няколко други възможни причини, поради които мъжът не желае да прави секс:

1. Нисък тестостерон

Повечето мъже през целия си живот имат голямо количество тестостерон, хормонът който ги прави „гладни за секс“ . Когато желанието отслабне и преживяването на мъжа е различно от по-ранното в отношенията му, е време да отиде на лекар. Понякога има сериозни здравословни проблеми, които причиняват нисък тестостерон, но често нивата на този хормон при мъжете спадат поради неизвестни причини. Това води до намалено желание и често по-лоша ерекция.

2. Няма привличане

Понякога мъжът не изпитва привличане към партньорката си и вече не иска да прави секс с нея – това може да се случи на всеки. Но е важно да уточним, че при дългосрочна връзка привличането е сложна емоция – това е смесица от визуално удоволствие и сексуална химия, както и усещане за връзката, например колко добре се разбирате в моментите, когато можете да се отпуснете заедно. Не на последно място – липсата на уважение и разбиране също оказва влияние.

Загубата на привличане може да бъде и психологическа защита. Ако един мъж се чувства задушен във връзката, той може да не иска да прави любов с партньорката си. Това ще е неговия начин да създаде малко пространство и да избегне близостта, която носи сексът. Нарцисизмът също може да бъде фактор – той е в състояние да накара човек да се почувства дълбоко разочарован от нормалните и неизбежни физически промени в партньора, които застрашават собственото му чувство за смъртност.

3. Несигурност и страх от онова, което може да се случи по време на половия акт

Много мъже вярват, че статутът им на любовник се определя от способността им да постигнат и поддържат стабилна и продължителна ерекция. Независимо дали изпитва желание, ако един мъж има проблеми с постигането или поддържането на ерекция, или ако има проблеми с продължителността на половия акт, той може да се поколебае дали да започне. За съжаление, жените могат да тълкуват погрешно тези чисто мъжки дилеми. Повечето си ги обясняват като проблеми с привличането, липсата на чувства и така нататък. Това може да ги провокира да станат критични или реактивни, което само допълнително усложнява динамиката.

4. Самодостатъчност

Независимо дали за да избягат от уязвимостта да бъдат инициатори, или просто да си направят почивка от това да зависят от друг, за да задоволят своите сексуални нужди, някои мъже предпочитат да мастурбират пред това да правят партньорски секс. Често порното им помага, защото е лесно, вълнуващо и ефективно. И освен това им спестява сексуалните преговори с партньора, след които и двамата може да се почувстват изтощени. Дори когато партньорката им иска секс повече от тях, мъжът може да отблъсква подобни предложения поради несъзнателна нужда от автономия на сексуалната самота.

5. Скука

Докато жените обикновено реагират най -добре на бавен сексуален подход, истината е, че понякога мъжете искат просто да отдадат на мига, почувстват ли желание. С тяло, пълно с тестостерон, те подпалват сексуалните стимули навсякъде и може да бъде обезкуражаващо, когато имат партньорка, която не може да проумее какво е усещането да им отговори мигновено. И когато мъж чуе оплакването на партньорката си, че „всичко, което искаш, е секс“, това може сериозно да го отблъсне. Истината е, че той отчаяно иска секс, физиологично е програмиран да иска секс, иска секс специално с нея – неговата любима, и с този секс той да изрази както желание, така и любов. Понякога мъжете се нуждаят от взаимност на чиста похот: „Ти го искаш, значи аз го искам!“ Те биха харесали агресивен и дори доминантен партньор, животински момент, непринуден акт – непринуден секс, такъв който е див и действа освобождаващо.

6. Афера

Особено когато има промяна в желанието на мъжа без видима и основателна причина, той може да има афера. Разбира се, аферите могат да започнат поради сексуално разочарование, но те често са сложно решение на привидно неразрешими проблеми в рамките на първичната връзка. В отношенията, обвързани с вярност, сексуалното действие може да приеме различни форми, включително любовна връзка, за една нощ, онлайн чат, секстинг, придружител и т.н., и може да доведе до това мъжът да не иска секс с партньорката си, било то от вина или поради презадоволяване. Въпреки че една такава уж мимолетна забежка може да разруши съюза между тях, желателно е партньорите в основната връзка да проучат какво означава аферата, защо е започнала и да решат дали си струва да намерят отново път един към друг.

За да разберете коя от тези причини се отнася за вашата ситуация – и да я коригирате- трябва да говорите с партньора си за това, което изпитвате (или не успявате да изпитате) и за чувствата си към него. Започнете с индивидуални разговори, и ако имате проблеми с комуникацията, или не виждате напредък, потърсете помощта на психотерапевт.

Източник: www.verywellmind.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *