Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народната медицина помага при остри заболявания на дихателните пътища

–          Бял бор: вземат се 20 г борови връхчета и се пускат в една четвърт литра вряла вода. Болният се надвесва над съда и вдишва парите. Инхалациите продължават 10 или 15 минути.

–          Сладка папрат: вземат се 3 чаени лъжички стрити на прах коренища от сладка папрат, заливат се с една четвърт литра студена вода и се оставят да киснат 8 часа, след което се прецеждат. Останалата след прецеждането билка се запарва с една четвърт литра вряща вода и след 15 минути отново се прецежда. Студеният извлек и запарката се смесват и получената течност се изпива на няколко пъти за един ден.

–          Иглика: една супена лъжица ситно счукани сухи корени от иглика се заливат с една четвърт литра вода. Варят се в продължение на 10 минути, след което запарката се прецежда и се подслажда с пчелен мед. Приема се по една супена лъжица 3 или 4 пъти дневно.

–          Метла: една препълнена супена лъжица семе от метла се вари три или четири минути в половин литър вода. Сваля се от огъня, покрива с капак и се оставя да изстине. След това отварата се прецежда и се пие вместо вода. По желание може да се подслади със захар.

–          Подбел: две пълни супени лъжици сухи листа от подбел се запарват с половин литра вряща вода. След като изстине запарката се прецежда и се изпива на няколко пъти за един ден.

–          Бедреница: една чаена лъжица ситно счукан корен от бедреница, се залива с една четвърт литра студена вода и след 8 часа се прецежда. Същата билка е залива с една четвърт литра вряща вода и след 10 минути отново се прецежда. Студеният извлек и запарката се смесват и течността се изпива за един ден.

–          Риган: приготвя се запарка от две чаени лъжички сушен риган и половин литър вряща вода. Оставя се да престои 2 часа, след което се прецежда. Пие се по една винена чаша 3 или 4 пъти дневно преди ядене.

–          Дива мащерка, бъз: вземат се по 50 г дива мащерка и бъзов цвят, заливат се с 5 литра кипяща вода и се варят 2 или 3 минути в добре затворен съд. Оставят се да престоят 5 часа и се добавя 300 г пчелен мед. Напитката се прецежда и от нея се приема по две или три чаши дневно след хранене за предпазване от заболявания на горните дихателни пътища.

–          Черен синап: смесват се една равна чаена лъжичка стрито на прах синапено семе и 100 г пчелен мед. От сместа се приема по една чаена лъжичка 3 пъти на ден.

–          Лук, майорана, мед: смесват се равни части кашица от лук, стрита майорана и мед. Може да се добави и щипка джинджифил на прах. От сместа се взема по една супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *