БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Това е най-ефикасната рецепта за лечение на кашлица и бронхит!

Лечение на кашлица и бронхит – пробвайте тази лесна рецепта

рецепта за кашлица и борнхит
мляко и масло

Бронхитът се характеризира с възпаление на белите дробове и обикновено се получава след вирусна инфекция, като грип или настинка. Това състояние води до постоянно влажна или суха кашлица, която може да продължи от два – три дни до няколко седмици. Другите симптоми са: натрупване на слуз в белите дробове, треска, болки в гърлото и отпадналост. За лечение на това състояние се изисква почивка на легло и спазване на определена диета. Направете си следната рецепта и добавете към храненето си храните, които ви препоръчваме.

Тази напитка може да излекува и най-сложната кашлица, която ви тормози без да се налага да прилагате друга терапия!

 

Рецепта за лечение на кашлица и бронхит

 

Съставки:

  • 250 мл биологично краве мляко
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 СУРОВ жълтък
  • ¼ чаена лъжичка сода за хляб

 

Начин на приготвяне:

За да приготвите тази напитка против кашлица и бронхит, трябва първо да сварите млякото. След като се охлади до 35 градуса (при слагане на пръст в него да не пари) се добавят маслото, меда и накрая жълтъка и содата.

Това е една много ефективна рецепта от народната медицина, която лекува бронхит, ларингит и трахеит при деца и възрастни.
Лекарството трябва да се изпива наведнъж вечер преди лягане поне 5 поредни дни.

 

Също така може да използвате и тази рецепта за повишаване на имунната система по време на боледуването:

 

Също така трябва да приемате след хранене на обяд и следната смес, която ще облекчи прочистването на секретите (храчките) и ще помогне в борбата със заболяването:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 2 супени лъжици вода
  • 1 супена лъжица мед

Смесете добре и изпийте. Насладете се на ползите за здравето от тези невероятни и здравословни рецепти!

 

Непременно включете в менюто си:

 

1. Чесън

Чесънът е естествен антибиотик, който може да помогне за унищожаването на бактериалните и вирусни клетки. Той също така съдържа бифлавоноид, наречен кверцетин, който може да инхибира продукцията на липоксигеназа – ензим, който причинява възпаление на белодробната тъкан на тялото.

2. Лечебни гъби

Шийтаке, рейши и майтаке помагат за предотвратяване увреждането на тъканите и ускоряват възстановяването от бронхит. Тези гъби съдържат химикал, наречен лентинан, който може да помогне да се стимулира функцията на имунната система, което позволява на тялото ви да унищожи вирусните клетки. Лентинанът е антиоксидант, който може да предотврати увреждането на белодробните тъкани, причинено от свободните радикали.

Изглед на опаковката на продукта Доктор Силвър Dr. Silver
СРЕБЪРНАТА ВОДА, направена с новия генератор за сребърна вода Dr.Silver, е с още повече ползи за здравето

при бронхит и кашлица

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 23 до “Това е най-ефикасната рецепта за лечение на кашлица и бронхит!

  1. Николов каза:

    Здравейте г-жо Спасова! Нашето дете е на 7 месеца и имаме поставена диагноза- бронхиолит! Това се случи след задна хрема, която още не е излекувана, според нас. Всичко започна преди седмица. Имаме мокра кашлица, която се проявява рядко. От два дни ни е назначен някакъв антибиотик и урбазон инжекции. Също се правят инхалации с вентолин. Надяваме се да се овладее положението, но ако може да се приложи и нещо от народната медицина, би било добре дошло за по бързото излекуване. Рецептата с варене на картоф, глава лук и ябълка подходяща ли е, или ще ни препоръчате нещо друго? Поздрави!

  2. бай Иван каза:

    Абсолютна глупост – тези съставки са вредни за организма с изключение на содата – и то само ако не се гълта, а се прави гаргара !
    250 мл биологично краве мляко
    1 супена лъжица масло
    1 супена лъжица мед
    1 СУРОВ жълтък
    ¼ чаена лъжичка сода за хляб

  3. ivanova каза:

    Sprete da pi6ete recepti v koito ima mlqko ,otdavna se znae 4e mlqkoto e mnogo vredno za horata na kakvato i vyzrast da sa te ,mlqkoto e raj za vyznikvaneto na o6te pove4e bakterii v belite drobove Ne zablujdavajte neprosvetenite hora nedeite gi razbolqva o6te pove4e

    • Спасова каза:

      Непросветените сте вие! Как може да измислите такава върховна глупост, че млякото е вредно, при положение, че от как свят светува хората се хранят с мляко. Вредни са определени съставки, или е вредно за хора с непоносимост към лактоза, а не въобще!

    • Спасова каза:

      НЕ! В никакъв случай на малко бебе не можете да давате МЕД и ПРЯСНО МЛЯКО, защото може да предизвикат алергия! Освен това трябва да отидете на лекар, който да установи защо детето кашля – лечението е различно за различните видове кашлица. Ако има алергична кашлица трябва да ви изпишат противоалергични лекарства, ако има суха или влажна кашлица – също лекарствата са различни. Не разчитайте само на народна медицина, за да не усложните проблема, ако не вземете сериозни средства. За бебета народната медицина препоръчва следното: Сварявате картоф, глава лук и ябълка в един литър вода, докато водата остане наполовина. Да се взема 3 пъти на ден по една чаена лъжичка от течността.

    • Спасова каза:

      Детето явно има намален имунитет. Като начало му вземете сироп, който е комбинация от витамини или бонбони с витамини, ако предпочита. Давайте му по 1 лъжица мед сутрин и вечер, да яде по 5 ореха на ден и 2 скилидки чесън, счукани в 1 чаша кисело мляко вечер – може да го яде с хляб, ако му люти. Освен това да пие по 1 чаша чай от лайка със сока от половин лимон, но никаква захар – може една лъжица мед в чая.

  4. Йосифова каза:

    Може и само суров жълтък от яйце и мед за овкусяване,но яйцето да е прясно и задължително при кокошките да има петел (оплодено яйце). Като бях дете и аз ядох такива яйца и имаше ефект.
    ако не можете да си намерите такива яйца (по селата има и евентуално на пазара при бабите) можете да пиете такава хранителна добавка.

  5. Хачикова каза:

    Здравейте г-жо Русева.Искам да попитам колко време може да се дава това всяка вечер.Детето ми е на 3г. и 9месеца.и може ли да слагам на него содата и маслото.Благодаря предварително.

    • Спасова каза:

      Детето ви е достатъчно голямо и може да приема всички съставки от рецептата, като следвате и съвета – всеки ден поне по 1 скилидка чесън, разделена в две хранения. Чесънът се мачка в храната – супа или яхния или се дава с кисело мляко и орехи, защото това е природен антибиотик и засилва имунитета на детето.

  6. Петя каза:

    млякото подкислява организма, с което подпомага развитието на болестите, отделно че самия казеина в млякото причинява отделяне на слуз! билки и витамини от натурални източници му е майката, оставете го тва мляко, с нищо никога няма да ви помогне!

  7. Kelpekova каза:

    Само със мас , мляко и мед преди много, много години преборихме кашлица която купища лекарства не успяха.!!!Години наред водих война с личната лекарка , по отношение на алтернативната медицина,Докато един слънчев ден се оказа че, тя самата тихомълком е завършила курс по хомеопатия.В крайна сметка всеки сам избира пътя си!

  8. Бенева каза:

    Здравейте! Впечатлих се от историята на г-жа Русева. Искам да попипам за профилактика на бронхит или за имуностимулант какво количество от напитката се препоръчва ежедневно и колко време трябва да се пие. Имам дете на 3 г. и последната година в яслата изкара много тонзилити и бронхити, почти всички с антибиотично лечение. Благодаря!

  9. русева каза:

    С първото си дете лежах в болницата от 26 май 72 г до 6 септември с.г. с вирусна бронхопневмония. Тази рецепта ми я каза една баба македонка. Давах я сутрин и вечер 10 и на 10 тия ден ни изписаха.
    с новороденото второ дете на четвъртия ден ни изписха от родилно с бронхопневмония. до 42 ден ни биха антибиотици .Въпреки това щеше да си отиде. В отчаянието си но 42 дневното си бебе макар че беше само на кърма дадох цял жълтък, цяла лъжица мед и цяла чаша прясно мляко така разбъркани ,без кравето масло. Това се случи през 1976 година. Молих се на светата майка да оцелее детето. След 12 часа то се съживи и аз си обещах,че ще давам това на детето всеки ден независимо от всичко. така и направих. Следващото разболяване беше в първи клас една година след като вече бях спряла със отварата.С тази рецепта никога не ни се наложи да ползваме антибиотици.
    Сега онова бебе е здрава и права майка на петгоди
    шната ми внучка.
    това написах не като съвет който да се следва, а
    за доказателство какъв е ефекта.
    Съвета ми е: яйцата да са пресни, жълтъка при отделянето от белтъка да е цял „на паричка“ ,млякото да е прясно издоено козе и врящо при заливането . Меда да е от акация или рапица и се слага след като течността охладнее да може да се пие.
    При пневмония 20 дни се пие сутрин и вечер след храна, после само вечер.
    Кравето масло със содата да се разбъркат и дават отделно на малки порции през деня.
    На никого да не се случва това което ми е минало през главата но изход винаги има. Бъдете здрави всички.

    • Спасова каза:

      Много благодарим, г-жо Русева, за това, което сте написали! Господ здраве да дава на вас и семейството ви!

  10. maga каза:

    ензим да причинява възпаление? Я пак? И млечни продукти за бронхит? Я пак? Нещо не ми се връзва много. Млечните, яйцата и медът увеличават производството на мукус. Може би кашлицата спира поради сгъстяването на секрета и облекчаването на белодробната конгестия.

    • spasova каза:

      „Възпалението при бронхит се причинява от прекомерната продукция на простагландини – вещества, продуцирани с участието на ензима липоксигеназа. Кверцетинът намалява възпалението чрез блокиране активността на ензима и невъзможността за образуване на простагландини.“ – това е най-просто обяснението на медиците. В статията е използван по-популярен език, тъй като става въпрос за „народна медицина“ и не смятаме, че е необходимо да използваме трудната за разбиране терминология.
      А колкото до ефекта – той е доказан от практиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *