Как да се отървете от херпес за 1 ден: 7 алтернативни метода

Измъчва ли ви херпес на устните?

херпес
Тези съвети ще ви помогнат ефективно да се справите с неприятния израстък само за един ден. Вижте сами!

Херпес лекарите наричат едно от най -коварните заболявания. И дори да минава леко и да ви притеснява само веднъж в годината, няма нищо приятно в това. Особено досаден е характерният обрив по устните, който не само много сърби, но и изглежда просто отвратителен, принуждавайки ви да се скриете от любопитните очи за няколко дни.

Ефективни естествено лечение на херпес

1. Мляко

Навлажнете памучен тампон с мляко с 1,5% мазнина и нанесете върху засегнатата с херпес област (ако нямате мляко с необходимото съдържание на мазнини, можете да използвате всяко друго, което ви е под ръка). Не се мийте и не яжте, докато млякото не изсъхне самостоятелно. Повтаряйте тази процедура на всеки 2-3 часа и херпесът трябва да изчезне до вечерта.

2. Сладък корен

Коренът от женско биле, известен още като сладък корен, е отлично средство срещу херпес. Смелете го на прах, добавете преварена вода, за да направите каша, и го нанесете директно върху обрива. Най -добре е да направите това преди лягане и да изплакнете всички остатъци от сладък корен от лицето си на сутринта.

3. Водороден пероксид

Ако мехурите вече са изскочили по устните, най -добре е да ги изгорите с водороден прекис. Правете това на всеки 2-3 часа и до вечерта лицето ви ще бъде отново чисто.

4. Чесън

Чесънът е чудесен и при положение, че ви е излязъл херпес. Пресовайте една скилидка с преса за чесън и нанесете получената каша върху болното място. Този метод е подходящ само за домашно лечение, но е изключително ефективен!

херпес
Билки помагат при херпес

5. Етерично масло от мента

За разлика от чесъна, етеричното масло от мента не само лекува херпетичен обрив, но и мирише страхотно. Така че можете спокойно да го използвате дори на претъпкани места, като го нанасяте върху възпалената кожа три пъти на ден. Това е най -доброто лекарство за херпес по устните, сами ще се убедите!

6. Алое

Сокът от алое е отличен ако изненадващо за вас на устата ви се е появил херпес. Намазвайте болното място с него на всеки 2 часа или просто нанесете прясно счукано листо от алое върху появилия се херпес.

7. Лед

Смятате, че това е твърде елементарно, за да е истина, и твърде обикновено, за да работи? Всъщност, ледът е чудесен при първите симптоми на херпес. Веднага щом почувствате, че устните ви са подути, нанесете върху тях парче лед. Той ще облекчи подуването и ще забави развитието на болестта, като по този начин ще помогне на организма да се справи по -бързо с инфекцията.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *