Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Каквото и да е хормоналното нарушение, то винаги изисква лечение

Някои от изброени­те симптоми могат да бъдат изтълкувани от нас като банални признаци на преумора, недостиг на витами­ни, последствия от стресове в работата и у дома.

Ако обаче се заба­вите да потърсите лекар, непременно ще намалеят възможност­ите за излекуване и ще се стигне до Сериозни нарушения на здраве­то.

Без специална те­рапия ендокринните заболявания постепен­но прогресират. Без да причиняват безпо­койство в началните етапи, непременно в бъдеще ще се проявят тежките усложнения.

Можете дълго време да си затваряте очите за интензивното из­потяване, промяната на теглото или пре­каленото окосмяване – но какво ще правите после, когато тези на­рушения прераснат в безплодие или се пре­върнат в тежка сърдеч­на недостатъчност, в инсулт или инфаркт, в тумор?

Достатъчни са само малко повече бдител­ност и внимание към собственото здраве, за да се предотвратят всички тези послед­ствия.

Съвременната диаг­ностика на хормонал­ните разстройства включва широк спектър от изследвания. По­някога е достатъчно лекарят да погледне болния и да му постави диагнозата.

В редица случаи се налагат немалко ла­бораторни и инстру­ментални изследвания – включва се определяне нивото на хормоните и техните метаболити в кръвта, функционал­ни проби, рентген, ул­тразвук, компютърна томография.

Много от ендокрин­ните заболявания при своевременно обръ­щане към специалист се поддават на пълно излекуване, при други е необходима посто­янна заместителна терапия, при трети възникват показания за операция.

Отнасяйте се вни­мателно към своето здраве и към здраве­то на близките си. В повечето случаи при ранна диагностика и правилно подбрано ле­чение много ендокринни заболявания могат да се поставят под кон­трол и да се излекуват изцяло.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *