Начало / Болести и лечение / Клиничната депресия при пациенти в напреднала възраст е често срещана


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Клиничната депресия при пациенти в напреднала възраст е често срещана

Клиничната депресия при пациенти в напреднала възраст е често срещана. Това не означава, обаче, че е нормално. Депресията в по-късен етап от живота засяга хората над 65-годишна възраст, от тях обаче само 10% получават нужното лечение на депресията. Смята се, че причина за това е при възрастните хора причината за депресията често се проявява по различен начин. Депресията в напреднала възраст често се бърка с въздействието на множество заболявания и лекарствата използвани за тяхното лечение.

Депресията при възрастните хора се проявява в по-късен етап от живота им и често съжителства с други медицински заболявания и увреждания.  В допълнение, напредването на възрастта, често е съпроводена със загуба на системите за социална подкрепа, поради смърт на съпруг или братя и сестри, пенсиониране, или преместване на местожителството. Поради тези промени в обстоятелствата често депресията при по-възрастните хора изобщо не се забелязва, а резултатът от това е, че ефективното лечение също се забавя.

Депресията при по-възрастните хора продължава по-дълго, което удвоява риска от сърдечни заболявания и уверичава риско то смъртоносни болести. Изследвания на пациенти с физически заболявания и в по-напреднала възраст показват, че при наличието на депресия значително се увеличава вероятността от смърт от тези заболявания. Депресията също била свързана с повишен риск от смърт вследствие на сърдечен удар. Поради тази причина е важно, ако на един възрастен човек се открие дори и лека депресия тя да се лекува навреме.

Безсънието при хората в по-напреднала възраст обикновенно е симптом на депресия. Нови изследвания показват, че безсънието е рисков фактор за появата на депресия и трябва задължително да се лекува

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Един коментар

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*