Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Клиничната депресия при пациенти в напреднала възраст е често срещана

Клиничната депресия при пациенти в напреднала възраст е често срещана. Това не означава, обаче, че е нормално. Депресията в по-късен етап от живота засяга хората над 65-годишна възраст, от тях обаче само 10% получават нужното лечение на депресията. Смята се, че причина за това е при възрастните хора причината за депресията често се проявява по различен начин. Депресията в напреднала възраст често се бърка с въздействието на множество заболявания и лекарствата използвани за тяхното лечение.

Депресията при възрастните хора се проявява в по-късен етап от живота им и често съжителства с други медицински заболявания и увреждания.  В допълнение, напредването на възрастта, често е съпроводена със загуба на системите за социална подкрепа, поради смърт на съпруг или братя и сестри, пенсиониране, или преместване на местожителството. Поради тези промени в обстоятелствата често депресията при по-възрастните хора изобщо не се забелязва, а резултатът от това е, че ефективното лечение също се забавя.

Депресията при по-възрастните хора продължава по-дълго, което удвоява риска от сърдечни заболявания и уверичава риско то смъртоносни болести. Изследвания на пациенти с физически заболявания и в по-напреднала възраст показват, че при наличието на депресия значително се увеличава вероятността от смърт от тези заболявания. Депресията също била свързана с повишен риск от смърт вследствие на сърдечен удар. Поради тази причина е важно, ако на един възрастен човек се открие дори и лека депресия тя да се лекува навреме.

Безсънието при хората в по-напреднала възраст обикновенно е симптом на депресия. Нови изследвания показват, че безсънието е рисков фактор за появата на депресия и трябва задължително да се лекува

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Клиничната депресия при пациенти в напреднала възраст е често срещана

  1. Pingback: Всички пенсионери ли страдат от депресия? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *