Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Междуличностната терапия е много полезна при появата на следродилна депресия

Следродилната депресия не е една и съща за всяка жена, съществуват някои признаци по които да определите дали имате следродилна депресия или не.

Симптомите на следродилната депресия са следните:

  • Неконтролируем плач и продължителна тъга.
  • Тревожност или пристъпи на паника.
  • Безсъние въпреки умората.
  • Загуба на апетит.
  • Безпокойство.
  • Раздразнителност или промяна в настроението.
  • Чувтво на вина като например, че сте лоша майка.
  • Липса на интерес към вашето дете.
  • Затруднена концентрация.
  • Постоянни мисли за смърт.

Точна причина за появата на следродилна депресия не е известна, но има няколко неща, които може да я задействат според изследователите като например бързите промени в хормоните, които се проявяват веднага след раждане. Също така причина може да бъдат и всички нови отговорности, които идват с появата на бебето. Уморота от раждането и лишаването от сън след раждането също може да е причина за появата на следродилната депресия.

Изследванията показват, че майките при които има следродилна депресия взаймодействат по-малко с бебетата си и е по-малко вероятно да ги кърмят, да си играят с тях. Майките с депресия може да са противоречиви в начина по който се грижат за децата си. Те може да се грижат за тях от време на време, а в други случай да реагират негативно. Тази непоследователност нарушава процеса на взаймодействие между майката и бебето, който е много важен за детето в ранната детска възраст.

Ако имате следродилна депресия е добре да потърсите лекарска помощ. Следродилната депресия се лекува по същия начин като другите видове депресии.

Може да идете на психотерапия тя може да е много ефективна. Психотерапията е често лечение поради опасенията да се приемат лекарства заради кърменето. Междуличностната терапия пък е много полезна, защото се фокусира върху междуличностните взаимоотношения. Тя е и много ефективна при следродилната депресия.

Хормонална татерапия при нея често се използва естроген в комбинация с антидепресанти. При тази терапия обаче има рискове така, че е добре да се консултирате с лекар за това до колко е безопасна тя.

Антидепресанти – При тежки случаи на следродилна депресия, когато майката не е в състояние да се грижи за себе си или бебето си, антидепресантите може да са от полза. Въпреки това, употребата на медикаменти трябва да бъде придружена от терапия, както и от внимателно наблюдение на лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *