Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всички добри майки допускат тези 5 грешки

Всяка майка се стреми да даде на детето най-доброто, да възпита в него качествата, необходими за живота

грешки
И добрите майки допускат грешки

Но добрите майки не са застраховани от допускането на грешки. В какво понякога бъркаме, докато отглеждаме деца? Ето 5 основни грешки.

Няма перфектни родители. И грешките при възпитанието се правят от всички – без изключение. Често, не желаейки да ощетим детето, ние вредим на бъдещето му. Ето няколко родителски грешки, които е добре да знаете, за да ги избегнете в бъдеще. Особено ако имате себе си за добри майки.

5 грешки на добрите майки

Грешка №1. Караме се на децата (по-често без причина)

Защо изобщо ругаем децата си? Списъкът с родителски претенции може да бъде безкраен.

Ние се караме за това, че детето гризе ноктите си, не подготвя уроците си или не почиства стаята си.

Откакто съществува човечеството, много са децата, които безпричинно са били наругани от родителите си. Някои го правят като викат силно, други нареждат монотонно и скучно.

Запитайте се: „Когато се скарам на детето, това ще промени ли поведението му към по -добро?“ Отговорът е не.

Не се карайте, а просто преориентирайте поведението на детето.

Пример. Детето си гризе ноктите? Не му се карайте, а спокойно кажете: „Сложи ръце в джоба си“. И то ще го направи. Детето е спряло да гризе ноктите си. Необходимостта да се караме е отпаднала. По този начин конфликтните ситуации изчезват и взаимодействието ще бъде много по-конструктивно.

Грешка №2. Пренебрегваме децата

В съвременния свят всеки игнорира всеки. Такава е културата на нашите дни.

Примери за игнориране на дете: говорим по телефона с приятел, а детето бяга около нас и вика: „Мамо, мамо!“ Дразним се и започваме да му крещим.

Пренебрегвайки го, ние просто ще възпитаме човек, който също няма да ни чуе. Мнозина вече са се сблъсквали с това, когато трябва да повтарят едни и същи молби 5 или 10 пъти. Или когато викате детето, а то не реагира.

Не пренебрегвайте детето. Отговаряйте незабавно, по всякакъв начин още от раждането му. Ако не можете да реагирате на секундата, просто кажете: „Чувам те. Чакай малко! „. В случай, че в момента сте заети, покажете вниманието по различен начин, но не се дразнете и не го отблъсквайте. По този начин ще отгледате дете, което ще ви чува в бъдеще.

Грешка номер 3. Караме детето да бърза

Мнозина са запознати със ситуацията, когато сутрин майката бърза за работа и припира съненото дете да се облича. Ако карате детето да бърза, то започва да се притеснява. Нервната му система започва да работи в авариен режим и то се бави още повече. В резултат на това ние се дразним още повече и настроението ни се разваля още от сутринта.

Когато постоянно живее в такъв стрес, детето расте разсеяно и неспособно да завърши започнатото. Така то става неуверено в себе си.

Научете се да отделяте време. Ваша задача е да си разпределите времето правилно, като вземете предвид характера на вашето дете.

Грешка 4. Напразни опити за убеждаване на детето да яде

Детето трябва да яде само когато е гладно. Днешните деца по принцип не са запознати с чувството на глад. Това се улеснява от изобилието от продукти и по-специално бързо хранене, закуски и т.н.

Необходимо е да се премахнат от режима така наречените закуски (сок, бисквити, компот), тъй като те убиват апетита.

Важно е да накарате детето да се чувства гладно. Тогава то ще яде с удоволствие. Детето трябва да е наясно с процеса на хранене, а не просто да отваря уста и дъвче.

Още една точка. Правилното хранене на дете означава да се храни без никакви телефони и телевизори около себе си.

Грешка 5. Закрила на всяка цена и по всяко време

Винаги си мислим, че му е студено / горещо, че е гладно и т.н. С едно дете в семейството, майката лесно изпада в състояние на свръхзащита. Нашата задача не е да правим вместо него, а да научим детето да прави всичко само, да знае какво е самоконтрол и самообслужване. В противен случай децата стават инфантилни възрастни. Те не са способни да изпълняват ежедневни функции и са сигурни, че някой трябва да го направи вместо тях.

Не контролирайте детето си като робот. Дайте му възможност да бъде независимо. В идеалния случай то трябва да изпълни определена задача, като същевременно намери начин как. Независимо как се е справило, похвалете го. Следващият път ще бъде по-добре.

Дори най-добрите и отдадени майки допускат тези 5 грешки. Анализирайте и преразгледайте поведението си, ако забележите, че вие ​​сами сте виновни за подобни пропуски.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *