Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли да се подуят лимфните възли от одраскване на котка?

Ако вашият домашен любимец хубавичко ви е надраскал, инфекцията от лапичките му може да попадне в лимфната течност, а лимфният възел веднага реагира. Развива се т.нар. болест на котешката драскотина, т.е. доброкачествена лимфоретикулоза. Самите котки не боледуват от тази болест, те само пренасят инфекцията чрез лапичките си.

Но нанесените от тях увреждания могат да прогресират и да се проявят като болка – понякога лека, понякога доста чувствителна.

Подпухването също не е далеч от засегнатата област. Ако например е пострадала ръката в областта на лакътя, ще се подуе под мишницата ви. Може да повишите леко температурата – до 37-37,5 градуса. Ако организмът не се справи с инфекцията, се въвличат и други лимфни възли – на глътката. Тогава вече може да възникне ангина. Освен това реагират черният дроб и далакът. Ако драскотината не заздравява дълго време, се появява гной и малко уплътнение.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *