Кацудзо Ниши: Рецепти за лечение с морска сол и вода

Кацудзо Ниши предупреждава, че обикновената кухненска сол, която повечето хора на планетата консумират, е практически чиста отрова

Кацудзо Ниши
Според Кацудзо Ниши полезна е единствено морската необработена сол

Японският лечител Кацудзо Ниши уточнява, че в други страни няма обичай да се добавя сол към храната, получена по естествен път – чрез изпаряване от морска вода. Това се прави само в Япония. Заради това ли японците се считат за по-здрава и дълголетна нация от другите народи?

Кацудзо Ниши

Солта е универсално лекарство

Ракът на лимфните възли, сърдечните заболявания, преждевременната склероза и психичните заболявания са по-рядко срещани в Страната на изгряващото слънце. Не само морската сол, но и водораслите, използвани за храна, носят на хората здраве от морето! По време на своята практика Кацудзо Ниши е използвал водорасли за лечение: тествал е ефекта им върху себе си и заради това ги препоръчва на други хора. Според него това е една от най -здравословните храни на земята и едно от най-добрите естествени лекарства.

Водораслите са едновременно лекарство и храна

По-скоро храна, която се превръща в лекарство. Те съдържат протеин – един от най-важните хранителни компоненти. Освен това, във водораслите има повече протеини, отколкото във всеки друг продукт.

Но протеинът във водораслите е много по-здравословен от протеина в месото, защото почти няма холестерол. Ето затова редовната употреба на продукти от водорасли ви позволява да наситите тялото с необходимите вещества, да освободите кръвоносните съдове от мастни натрупвания и да се справите с атеросклерозата!

Кацудзо Ниши-водорасли

Във водораслите има много витамини и различни хранителни вещества, които са необходими за кръвта и нейния състав. Нормалното функциониране на нервната, сърдечно-съдовата и други телесни системи е невъзможно без тях. Те имат много положителен ефект върху защитните функции на организма. Освен това, всички тези вещества се съдържат във водораслите в най -приемливата за хората, много лесно усвоима форма .

Почти всичко в морето е полезно за хората

Дори самата морска сол е много полезна, тъй като съдържа почти пълна гама от минерали, необходими на човека. Тя става безполезна и дори вредна, когато се пречиства и остава чист натриев хлорид. Обикновената кухненска сол, която повечето хора на планетата консумират, е практически чиста отрова.

Хората, които се грижат за здравето си, ще използват само естествена каменна сол, не химически пречистена, и още по -добре – морска сол.

 

Тялото не може да живее без сол, категоричен е Кацудзо Ниши

Какъв е вкусът на кръвта? Солен. Какъв е вкусът на потта? Солен. Много телесни течности имат естествено солен вкус. Това означава, че те съдържат соли, това е тяхното природно свойство, техният естествен състав. И колкото и да говорят за опасностите от солта, невъзможно е напълно да се изключи от диетата. Тялото няма да получи необходимите вещества, освен това много храни без сол ще бъдат лишени от вкус.

И тъй като е невъзможно да се живее без сол, а обикновената сол е вредна, остава само едно: да се използва морска сол , естествено изпарена от морската вода. Освен това, само морската сол, която не е химически пречистена, съдържа всички компоненти, необходими за нормален кръвен състав: магнезий, калций, натрий, йод и др.

Кацудзо Ниши-сол

Най -добре е да плувате в морето при температура на водата от 20 до 27 ℃

Най-доброто време за плуване е от 10 до 17 часа. Закуската преди плуване трябва да бъде много лека. Ако яденето е изобилно, тогава трябва да изчакате поне 2 часа, преди да влезете във водата. Не трябва да го правите веднага – първо трябва да изложите тялото на чист въздух и слънце и да го оставите да диша. Ако то се изпотява, трябва да се остави да изстине, потта да се изсуши, преди да се влезе във водата. Нормалното време за къпане е от 3 до 20 минути при температура на студена вода 14-15 ℃ и температура на горещата вода 41-43 ℃.

Общи правила за водни процедури у дома

⨀ Температурата на въздуха в помещението, където се взема баня, не трябва да бъде по-ниска от 20 ℃;

⨀ Не можете да се къпете с пълен стомах. Най-добре е да направите това преди хранене или не по-рано от 2-3 часа след хранене;

⨀ Преди да се изкъпете, тялото трябва да се затопли равномерно чрез движение, триене или топлина, особено трябва да се внимава ръцете и краката да не са студени.

Кацудзо Ниши-вана

Вана за ръце и крака

Трябва да вземете два легена, да излеете студена вода в единия и гореща в другия. Крайниците се спускат последователно първо в студената, след това в горещата вода, като всеки се държи за 1 минута. Това трябва да се направи до 11 пъти, като последната вода трябва да е студена.

Специален вид баня за ръце е лакътната баня, когато ръката е сгъната в лакътя под остър ъгъл и лакътната става е спусната в съд с вода до половината от предмишницата и рамото. Такива вани увеличават метаболизма в потопените зони, привличайки кръв към тях. Освен това те увеличават притока на кръв и кръвообращението в близките области на тялото (в гърдите – при баня за ръце, а в коремните органи – вана за крака).

Бани против атеросклероза

За пациенти с атеросклероза се препоръчва леко да се модифицира контрастната баня, така че да има благоприятен ефект върху кръвоносните съдове. В този случай лечението започва с най-малката разлика в температурата между студената и горещата вана.

– През първите три дни се правят контрастни бани с температура на студената вода 35 ℃ и на горещата вода – 39 ℃.

– Още 3 дни с температурата на студената вода е 30 ℃, горещата е 40 ℃.

– Два дни с температура на студената вода 25 ℃, а на горещата 41 ℃.

– След още два дни температурата на студената вода е 20 ℃, а на горещата е 42 ℃.

– Следват два дни, през които температурата на студената вода е 15 ℃, а на горещата – 43 ℃.

След това последният вид вана или обливане се прави ежедневно. Трябва да останете във всяка баня за 1 минута, като извършите поне 11 редувания.

Студен и горещ душ

След физически упражнения трябва да се направи контрастен душ. Можете да стоите под душа, можете да се облеете с вода от кофа или с маркуч.

Първо има обливане със студена вода, след това с гореща – и в двата случая температурата на водата трябва да е приятна. Няма нужда да се облива главата.

Студената вода трябва да се излива започвайки от петите, след това до коленете, след това до пъпа, след това до раменете.

Горещият душ започва от раменете надолу, като се излива водата върху тях отзад. Необходимо е да се редуват студени и горещи душове поне 5 пъти, а най-добре до 11 пъти. Завършете със студена вода.

Какво се случва по време на водните процедури?

Горещата вода ще разшири съдовете, порите на кожата ще се отворят и през тях ще започнат да излизат токсини. Невъзможно е да останете под горещата вода повече от 1 минута, тъй като в този случай през кожата ще излязат не само отровите, но и витамини и минерални соли. За да предотвратите това, трябва навреме да преминете към студената вода, която затваря порите.

В резултат на такова редуване на температурите в тялото ще започне мощно преструктуриране. Кръвообращението ще се увеличи и кръвта ще се обогати с кислород. Притокът на обогатена с кислород кръв към клетките ще се увеличи, а клетките ще се изпълнят с жизненост. В същото време се извършва един вид вътрешен масаж на съдовете, което означава тяхното почистване.

От книгата на Кацудзо Ниши „Подобряване на кръвоносните съдове и кръвта“

Източник: vodaplus.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *