Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Емоционална дистанция: Обича ме, но не ми предлага брак!

Защо мъжете, които имат силни чувства към сродната си душа, не бързат да й направят предложение?

За отговор на този въпрос се обърнахме към психотерапевта Вероника Сисоева.

💔 Страх от неизвестното. В момента мъжът оценява това, което има, но как всичко ще се промени след брака, не е известно. Страхът от промяна съществува, защото не той иска да промени това, което е в момента.

💔 Страх от загуба на финанси и недвижими имоти. Причините могат да бъдат напълно различни, вариращи от увеличаване на материалните разходи, завършвайки с възможните егоистични намерения на жената, развода на двойката в бъдеще и разделянето на имуществото.

Вероника Сисоева

💔 Страх, че няма да се справи с отговорностите, които идват с новия статут. И двамата партньори в двойката, както и обществото, диктуват свои собствени правила след брака. Фразата „ти си женен мъж“ обикновено продължава или с това, което трябва, или с онова, което не трябва да се прави. Ще има ли достатъчно сила и други ресурси, за да се справи с изискванията след известно време?

💔 Съмнение в себе си. Много мъже, особено такива, които са обвързани с по-независими и свободолюбиви жени, се страхуват от отхвърляне, колкото и странно да звучи. Мисълта за момента на „предложението“ ги изнервя и ги прави уязвими.

Страхът от отхвърляне е по-силен от любовта

💔 Планове за бъдещето. Случва се така, че преди да направи предложение на любимата си жена, мъжът си мисли, че едва ли не трябва да премине през огън и вода. Например „да си стъпи на краката“, да купи къща, да създаде успешен бизнес или да има собствено бунгало на морския бряг. Както всички разбираме, плановете са добри, но това може да отнеме десетилетия или дори целия живот.

💔 Ограничени убежденията за брака. Бракът е зло. Бракът разрушава отношенията и прави хората нещастни. Бракът променя хората към по-лошо и т.н.

💔 Проблеми в отношенията с майката. Ако майката е властна и взискателна, ако прехвърля отговорността за нейното щастие върху сина си, тогава мъжът в бъдеще ще избягва жените, ще ги държи на разстояние и формализирането на брака се разглежда като път, водещ към ада. И докато не разреши всички въпроси във взаимоотношенията с нея, докато не се справи с детските травми, предложението за брак ще бъде отложено.

 

Естествено, мъжете избягват всичко, което ги плаши и им създава вътрешен дискомфорт дори в мислите, да не говорим за дискусии и действия. Истината е, че не бракът разрушава, а хората го правят сами, със собствените си ръце и заради личните си убеждения. И заради всички опции, описани по-горе, е необходимо да се работи с терапевт, да се премахнат страховете, детските травми и ограничаващите вярвания.

Какво могат да направят жените в такива случаи?

❗ Не говорете постоянно за сватба. В такива моменти натискате болното място и вътрешният дискомфорт на мъжа се увеличава многократно. Подобни дискусии не дават положителен резултат, а могат да доведат само до конфликти, недоверие и проблеми във взаимоотношенията.

❗ Разберете, че има много причини за отказа на мъжа да формализира една връзка. И най-често тя е свързана не с „харесва / не харесва“, а с вътрешната готовност за предприемане на такава сериозна и отговорна стъпка.

❗ Преместете фокуса: погрижете се за себе си, за образованието, кариерата, ако щете и външния вид. Забавлявайте се и блестете от щастие. Това е единственото нещо, което може да ви доближи до заветната мечта за брак.

❗ Не забравяйте, че вие сте избрали мъжа до вас. И ако той е някой, който не е готов да направи предложение по една или друга причина, тогава си струва да помислите и да вземете решение. Или сте съгласни с това стечение на обстоятелствата, или започвате да търсите друг мъж. Не защото искате да се омъжите на всяка цена, а за да спестите време и нерви както на него, така и на себе си.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *