ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо, в условията на пандемия, някои се връщат при бившия?

Изглежда, че делата на сърцето се управляват не от звездите, а от социално-икономическите закони

Снимка: инстаграм

Снимки на влюбените Дженифър Лопес и Бен Афлек отново озаряват света. Но двамата далеч не са единствените, които се събраха отново след дългогодишна раздяла.

Британски експерти по отношенията отчитат увеличаване броя на хората, които възобновяват минали любовни връзки. Всичко е свързано с необходимостта от „безопасност и комфорт“, повишена поради пандемията.

Някои сякаш се борят със скуката, самотата или нарастващото осъзнаване за собствената си смъртност. Други се оставят на инерцията. В нормални времена правилата за нов контакт с бившия партньор са неизречени, но познати: не го правете, ако не искате да изглеждате отчаяни или твърде лесни, за ваше добро.

Повечето хора изпитват изключителен вид самота и не са свикнали да имат толкова време да мислят за живота си. Плюс това, почти никога не са прекарвали и толкова време със семействата си, което може да бъде много или малко стресиращо, изнервящо и причина за някои не особено разумни решения.

Нийл Уилки

Колективният апетит на хората към романтично или сексуално взаимодействие не изчезна по време на карантината

Но, от друга страна, срещата с някой нов стана трудноосъществима. Кафе или вечеря с някой, с когото сме разменили три изречения в Tinder не е препоръчителна.

Психотерапевтът и експерт по връзките Нийл Уилки обяснява:

Невидимата и повсеместна заплаха от COVID-19 създаде атмосфера на страх и несигурност. Това доведе много хора до примитивното състояние на борба, бягство или примирение. Когато адреналинът нахлуе в нас, ясното мислене е трудно и ние търсим прости решения.

Именно с това терапевтът обяснява колко лесно забравяме всичко най -лошо, което се е случило в предишните ни отношения:

Недостатъците и несъвместимостта с бившите могат да бъдат пренебрегнати и хората е възможно да почувстват бившия партньор като единственото сигурно убежище по време на буря.“

Освен това, блокирането създаде среда на обща изолация, в която, както стана ясно, е трудно да се срещнем с някой нов. Това, съчетано със самотата, сближава бившите любовници още повече.

Нийл Уилки също говори за това как пандемията промени начина, по който мислим за привлекателността на партньора. Някой, който някога ни е изглеждал скучен, защото е бил „предсказуем и стабилен“, може да представлява желаната „сигурност“ в период на глобални сътресения.

Освен че кара хората да искат да се свържат отново с бившите си, стресът от пандемията дава на всеки извинение да го направи.

Въпреки привидно очевидните ползи, експертът предупреди да не идеализираме твърде много своите „бивши“:

В криза те изглеждат като надеждни спътници, но веднага щом престанем да се страхуваме от пандемията, необходимостта от сигурност ще отслабне и те може да ви отегчат отново.

Припомняме, че Джей Ло и Бен Афлек бяха забелязани за първи път заедно през май 2021-ва, 14 години след края на връзката им. Двойката се сгоди през 2002 г., но отложи сватбата и официално се раздели през 2004 г.

Източници: www.theatlantic.com, www.yourtango.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *