Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да преживеете предателството: 7 топ съвета

Предателството винаги боли. Почти всеки от нас някога е бил предаден от любим човек

Как да да живеем след това и може ли да се превъзмогне предателството? В края на краищата, нашият вътрешен свят е разрушен, а самите ние сме смазани…

Ето 7 съвета как да излезете от негативното състояние и да продължите да живеете сравнително нормално и пълноценно след предателството

Има една тъжна френска поговорка, която гласи: „Предават ни само най-близките“. Следователно, когато казваме „предателство“, имаме предвид именно предателството от страна на най-скъпите ни хора. За мнозина това се превръща в истински шок в живота. Не всеки е в състояние бързо да се възстанови и да продължи напред.

Как да продължите да живеете след предателството?

Ето някои насоки, които трябва да следвате, за да превъзмогнете предателството и да продължите да живеете с „леко сърце“.

1. Приемете фактите такива, каквито са. Вече се е случило и това е част от живота ви

Радвайте се, че това е част от миналото, дори и да не е толкова далечно минало. Всеки нов ден ще ви отдалечава от това събитие. Не е нужно да живеете със случилото се в настоящето.

2. Не потискайте негативните емоции

Важно е да дадете воля на негативните емоции. Говорете с близки, потърсете психолог. Има хора, които успяват да се отпуснат със спорт, пеене или някакъв техен, специален ритуал.

Основното нещо е да изберете положителни и спокойни начини да преработите или да се отървете от емоциите си. Нито вие, нито други хора трябва да страдате от това.

3. Осъзнайте, че той е действал съзнателно и това е неговият избор

Всичко това също е свързано с приемане на ситуацията.

Всеки има право на собствен избор. Вашият любим е знаел, че ще бъдете наранени, но въпреки това е действал както е решил.

Ще можете ли след стореното от него да му се доверите отново или да го считате за близък? Той просто ви е показал другото си лице.

4. Осъществявайте контакт с предателя възможно най-рядко или изобщо не се срещайте с него

Не се виждайте, премахнете всичко, което ви напомня за него и направете всичко възможно да заровите спомените дълбоко. Ако все още има или се налага да осъществите принудителна комуникация (общи деца, работа и т.н.), опитайте се да не оставате насаме с него. Наложи ли се да разговаряте, говорете само по същество, като се стараете да не инициирате разговори, които са близки до онова, на което казваме „общи приказки“.

5. Нямайте никакви очаквания от този човек и не търсете оправдания за него

Не мечтайте за това как ще промени решението си, как ще поиска прошка и ще съжали за стореното. Така просто трупате ненужни илюзии и потъвате в неоправдани очаквания. Това ще ви нарани и разочарова още повече.

6. Грижете се за живота си и общувайте с други хора

Важно е да продължите да живеете, да обръщате внимание на различни области от живота.

Общувайте с тези, които са положително настроени към вас, които ви даряват с добри и приятни емоции. Топлината и вниманието на хората сега са много важни за вас. Всичко това ще ви помогне да превключите по-бързо и да влезете в ритъма, който сте загубили заради предателството. В същото време не се чувствайте самотни, не търсете оправдания и причини да се самоизолирате.

7. Разработете свой собствен план за възстановяване

Направете този план за себе си. Добавете към него всичко, което отдавна искате да направите, но все не ви е оставало време. Прибавете всичко, което ще ви помогне бързо да си върнете блясъка в очите и усмивката. Върнете в живота си всичко, което сте пренебрегвали заради предателя. И си обещайте, че повече компромиси няма да правите!

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *