БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Идеалната свекърва: ето каква трябва да бъде!

Няма идеални хора – всички знаем това. Връзките не са едностранен процес. И все пак има определени черти, които жените мечтаят да открият в майката на съпруга си

свекърва
Идеалната свекърва живее далеч и готви вкусно

Ето как 10 случайни жени описват идеалната свекърва.

1. ЖИВЕЕ ДАЛЕЧ И ГОВОРИ ДРУГ ЕЗИК

Не са малко жените, според които най-добре ще е свекървата не просто да живее в друг град, ами направо в друга държава. Както и да говори различен език, от този, на който двамата си общуват. Очевидно, за да не се изкушава да ги посещава твърде често. Така няма да се намесва с повод и без повод в живота на семейството на сина си.

2. НЕ ИДВА БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ/

Уважението към личните граници, не само на отделния човек, но на двойката, не е най-силната страна на много хора от по-старото поколение. Не е изненадващо, че едни от най-нелюбимите свекърви са тези, които вярват, че спонтанното посещение в къщата на сина и снахата определено ще бъде приятна изненада за тях. Мечтаната свекърва има естествено чувство за такт и знае, че е необходимо предварително да предупреди за пристигането си.

3. ИНТЕРЕСУВА СЕ ОТ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЖИВОТА НА СИНА СИ

Фокусирайки цялото внимание върху новото семейство, свекървата постепенно забравя за живота си. В допълнение, опитва се да контролира и да наложи своя начин на живот на сина си. Нито една снаха няма да бъде доволна от подобен обрат. Най-добрата версия на свекървата понякога изобщо забравя да се обади на децата, тъй като ще е заета да обръща повече внимание на себе си, приятелите и новите интересни хобита, които има.

4. ИМА ЛИЧЕН ЖИВОТ

Като продължение на горното, много снахи искрено пожелават на своите свекърви щастлив и богат личен живот. Това е гаранция, че възрастната жена ще насочи любовта и грижите към партньора си, а не към сина си.

5. НЕ СЕ НАМЕСВА ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

Всички знаем колко неравен може да е пътят, павиран с „добри намерения“. Затова желанието на свекървата да направи добро доста често се превръща в още по-голям проблем – както в отношенията със сина ѝ, така и в отношенията между сина и съпругата му. Не е необходимо това да са непременно злонамерени действия: очевидно е, че такъв човек трябва да стои далеч от младото семейство.

6. ПРИ КОНФЛИКТИ ЗАСТАВА НА СТРАНАТА НА СНАХАТА

Свекървата е родителска фигура, за което свидетелства древната традиция снахата да се обръща към нея с ​​„мамо“. Някои хора все още се придържат към това неписано правило. Това отношение обяснява донякъде надценените очаквания на снахите към онези, за чиито синове се омъжват. Идеалната свекърва е тази, която се държи със снахата така, все едно е нейна дъщеря.

7. ТЯ СЕ РАДВА НА УСПЕХА НА СЕМЕЙСТВОТО И ГО ПОДКРЕПЯ В ТРУДНИ МОМЕНТИ

Не критиката е важна, а подкрепата. Особено ще се оцени една такава подкрепа от снаха, която не винаги е получавала разбиране и одобрение от собствената си майка.

8. ОБОЖАВА ВНУЦИТЕ

Образът на идеалната свекърва плавно се превръща в образа на „идеалната баба”. Снахите биха искали майката на съпруга да не им казва как да отглеждат децата си, но да е готова да помогне, ако се наложи.

Важно е, също така, бабата да не се опитва да заеме мястото на майката, осъзнавайки пропуснатите възможности.

9. ДА ГОТВИ ВКУСНО

Изглежда това е хубав бонус за останалите качества, които трябва да има въображаемата идеална свекърва. Тя трябва да замине и да живее на село 9 месеца, а през останалите 3 само от време на време да се обажда и да носи на младото семейство вкусна храна, която сама е приготвила.

10. ПОДДЪРЖА ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ СЪС СНАХА СИ, ДОРИ АКО СЕ РАЗВЕДЕ СЪС СИНА Ѝ

Това може да изглежда утопично за някои, но „добър развод“, при който бившите партньори се съгласяват да се грижат за детето заедно, или просто да останат приятели, не е толкова необичайно. Това означава, че има и свекърви, които са в състояние да останат в човешки отношения с вече бившите си снахи.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *