Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки и добавки за лечение на ревматоиден артрит

Лечение на ревматоиден артрит е възможно не само с лекарства, но и с билки, хранителни добавки и витамини

лечение на ревматоиден артрит
Лечение и облекчаване на състоянието при ревматоиден артрит с билки

Те гарантирано подобряват състоянието при лечение на ревматоиден артрит и възпаление на ставите, тъй като са естествени за организма. Билките и хранителните добавки облекчават, и в някои случаи напълно премахват, проявите на ревматизъм.

Никое хапче няма да излекува болките в ставите. Но!

Много изследвания показват, че някои хранителни добавки и билки могат да помогнат. Всъщност, холистичният подход, който включва прием на лекарства, хранене, упражнения и управление на стреса, е най-добрият залог за контрол на симптомите, които се усещат при артрит.

Билки, добавки и витамини: ползи и приложения при възпалени стави

Масло от пореч – Източник на гама-линоленова киселина, намалява възпалението и болезнеността при артрит и други болести на опорно-двигателната система.

Кайенски пипер – Съдържа капсаицин, естествено средство за облекчаване на болката, което блокира нервните клетки, които предават болковите импулси към мозъка. Мехлеми и гелове с капсаицин се прилагат външно върху засегнатата област при възпалени от артрит стави.

Котешки нокът – Намалява проблемите със ставите, изчиства излишната течност и премахва сковаността. Лекарството се приема през устата на капсули. Използва се за подпомагане на традиционното лечение при артрит при подагра.

Вечерна иглика – Съдържа гама-линоленова киселина, която облекчава основните прояви на ревматизъм. Освен това помага за намаляване на болката по време на менструални цикли.

Рибено масло – Източник на наситени омега-3 киселини, повишава ефективността на лечението, подобрява подвижността на ставите и елиминира нуждата от болкоуспокояващи. Основният източник са мазните морски и океански риби.

Витамин D е може би най-използваният витамин в момента

Витамин D е свързан с по-голяма костна плътност и здраве на имунната система. Хората с болки в ставите обикновено имат по-ниски нива на витамин D в тялото.

Витамин С – Мощен антиоксидант. Витамин С е ключов за имунната функция, което го прави от съществено значение за всеки с хронично заболяване. Той също така играе роля за здравето на костите, възстановяването и поддържането на здравето след продължително или по време на хрончино заболяване.

Пробиотици – Полезните бактерии в червата помагат за регулиране на възпалението, което ги прави особено важни за хората с болки в ставите и хроничен артрит. Можете да ги получите от кисело мляко, кисело зеле и кимчи. Но ако не сте фен на тези продукти, опитайте с хранителни добавки.

Коензим Q10 – Антиоксидант, който храни клетките. Според клиниката Майо се намира в месото, рибата и пълнозърнестите храни, макар и не в достатъчно големи количества, за да повлияе значително на нивата в организма. Като го приемате като добавка, може да подобрите симптомите на ревматоиден артрит.

Куркумата е активната съставка в куркумина

куркума при ревматоиден артрит

500 мг. от това вещество на ден намалява нивото на възпаление и болка при артрит, като не предизвиква странични ефекти. Като бонус може да намали киселинния рефлукс – възможен страничен ефект на някои лекарства, които се приемат при ревматизъм и болки в ставите. Не очаквайте резултати за една нощ. Трябва да използвате хранителна добавка с куркума поне три месеца.

Джинджифил – Коренът на растението има подобен ефект, като този на лексрството ибупрофен. Използва се за лечение на настинки, стомашно-чревна дисфункция, хипертония и мигрена.

Зелен чай – Има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, съдържа катехини, които подобряват състоянието и функцията на ставите, премахват подпухналостта.

Семена от целина – Използват се за лечение на настинки, артрит и чернодробни заболявания. Днес този продукт се препоръчва по-често за отстраняване на течности от тялото, което го прави подходящ при възпаление на ставите.

Кварцетинът е растителен флавоноид, който има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, което го прави полезен за лечение на ревматизъм.

Розмаринът е ароматна подправка и билка, която нормализира храносмилателния тракт и премахва болката в ставите и мускулите. Предпазва ставите от големи натоварвания и други видове негативни ефекти.

Рецепти с билки, които може да приготвите у дома за лечение на ревматоиден артрит

Лайка

За да излекувате възпалените стави, трябва да имате около две шепи цвят от лайка и да ги залеете с три литра вряща вода. След час инфузията може да се излее във вана и да се добавят няколко капки етерично масло от мента. Това ще направи кожата по-мека и ще подобри достъпа на лечебни вещества до засегнатите тъкани.

лечение на ревматоиден артрит

Мехлем от риган

Ето как да го направите:

  1. Изсипете 500 мл. зехтин върху шепа цвят от риган. Оставете да престои 12 часа, прецедете и изсипете в бутилка от тъмно стъкло.
  2. Нанасяйте продукта върху засегнатите стави всяка вечер и внимателно разтривайте с масажни движения.

Можете да използвате получения мехлем горещ, като го загреете на водна баня.

Компресите ще помогнат за облекчаване на възпалението при артрит

Репей

Необходимо е да имате свеж репей, да го намачкате, така че да пусне сок, и да го фиксирате върху възпалената става. Количеството репей зависи от от това дали болката е само на едно място.

Сложете отгоре мека топла кърпа и оставете за 3 часа, след което масажирайте засегнатата област. Прави се, докато не се почувства облекчение.

Компрес за лечение на ревматоиден артрит от пелин

  1. Залейте шепа сух пелин с 500 мл. вряща вода, настоявайте и прецедете.
  2.  Намокрете марля, увийте болното място с нея и отгоре фиксирайте с мека топла кърпа.
  3.  След час отстранете и масажирайте възпаленото място.

Тинктури от чесън и глухарче

Тинктурите се използват за лечение на ревматоиден артрит и възпаление на ставите от хилядолетия: старите лечители са използвали чесъна като мощно противовъзпалително средство, дори в напреднал стадий на болестта.

  1. Обелете 10 скилидки чесън, подсушете, настържете и изцедете сока
  2.  Към него добавете 100 грама чист спирт или силен алкохол и разбъркайте.
  3.  Поставете на хладно тъмно място за 5 дни.
  4.  Използвайте два пъти дневно, като добавяте 7 капки от тинктурата към топла вода.

Същото лекарство може да се използва за разтриване на възпалените места, които след това се увиват с топла мека кърпа.

ревматоиден артрит

Тинктура от глухарче

  1. Изсипете нарязан свеж корен от глухарче (100 грама) в половин литров съд с вряща вода.
  2. Покрийте и оставете за 25 минути. След това оставете да къкри на тих огън за 5 минути, отцедете и охладете.

Към него добавете 250 мл. чист алкохол и оставете да престои една седмица на тъмно хладно. Приема се по същия начин като чесновата тинктура, за период не по-кратък от три месеца.

Ефект

Природните средства, които се употребяват за лечение на ревматоиден артрит са:

• Способни да облекчат болката;
• Те спират възпалителните процеси;
• Подобряват подвижността на ставите и премахват дискомфорта по време на движение.

Методи за профилактика на ревматоиден артрит

Няма пълноценни начини за предотвратяване на болестта. Въпреки това лекарите все пак съветват да се пазите от някои фактори, които могат да провокират развитието на артрит. За да се предпазите максимално от болестта, трябва:

• да предотвратите хипотермия на тялото;
• да откажете цигарите;
• да откажете прекомерната консумация на алкохол;
• своевременно да се отървете от инфекциозни заболявания;
• да облекчете психоемоционалния стрес навреме.

 

Артромин
АРТРОМИН – аквамин, босвелия, облепиха, шипка, гъба шейтаке и витамин D в помощ на ставите!

Източник: www.floraprice.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *