Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мръсният въздух в дома ни, се събира под тавана

Средната продължителност на живота при хората, кои­то прекарват живота си в една стаичка, е 47 години.

Важен показател за качество­то на условията, при които живее едно семейство, е това колко души живеят в едно жилище. Още в началото на миналия век са били

публикувани резултатите от ре­дица изследвания, които говорят за влиянието на този показател върху продължителността на чо­вешкия живот, Повод за подобно изследване били резултатите от редица наблюдения във Франция, които показали, че хората, кои­то живеят в една стаичка през целия си живот умират преди да са навършили 50 години. С увели­чаването на чле­новете на семей­ството в едно и също по размер жилище, се уве­личават няколко пъти инфекциоз­ните заболявания и при Възрастни­те, и при децата. Това е свързано с увеличеното ко­личество микро­би в жилищната среда.

В повечето случаи, в услови­ята на нашата страна, тези параметри трудно се постигат. Знае се, че височи­ната на панелните, пък и на много от монолитните жилища, е 2,5 м и много рядко на един човек се падат 17 кв.м. жилищна площ. Това ще рече, че не могат да се осигу­рят необходимите 50 куб. метра въздух за всеки човек.

Всъщност, кой от нас си е задавал въпроса: Къде се крие  мръсният, опасен за здравето въздух? Родните хигиенисти от­давна са казали, че замърсеният, опасният въздух се концентрира под тавана. Дебелината на слоя му често достига до 0,75 м и повече.

Отчитайки това обстоятелство, можем да направим следното изчисление: сред­ният ръст на чо­века е 1,7 м плюс 0,75 м дебелина­та на замърсения въздух, плюс 0,5 м разстоянието между главата и слоя на мръсния въздух = наоколо 3 метра.

Много от системите в организма на новородените деца (най-вече имунната) ня­мат достатъч­на зрелост, за да се защитят от неблагоприятните външни въздействия, включително и от канцерогенните фактори. Опасно е и за бременната жена, която е подложена на влиянието на ток­сични и канцерогенни фактори. Тези вещества чрез плацентата могат да попаднат в кръвта на плода.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *