Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 лесни рецепти за премахване на нежелано окосмяване

Тук ще ви запознаем с няколко сигурни рецепти за премахване на нежелано окосмяване преди летния сезон

премахване на нежелано окосмяване
Нежеланото окосмяване е проблем, който засяга много жени. Тук ще разберете най-ефективните рецепти за премахване на нежелано окосмяване.

Прекаленото окосмяване по тялото и лицето е проблем, с който никоя жена не желае да се сблъсква. То може да ви направи по-несамоуверени във вънишния ви вид. Именно за това, в тази статия ще ви разкрием няколко лесни домашни рецепти, които ще ви помогнат да отстраните този проблем и да се чувствате красиви и смоуверени, когато сложите новите си бански.

От медицинска гледна точка състоянието е известно като хирзутизъм. Това е проблем, който засяга по-често жените, отколкото мъжете. Последните проучвания в областта установяват, че нежелно окосмяване се наблюдава при около 5-10 % от жените в световен мащаб.

 

Причини за появата на нежелано окосмаване:

 

Обикновено то се предава по наследствен път и по-често засяга жени с тъмна коса и кожа. Наблюдава се значително по-рядко при дами с по-светла пигментация на кожата и косата. Състоянието може да е причинено и от хормонален дисбаланс или употребата на определени лекарства. Неприятният проблем се наблюдава и при жени, страдащи от синдром на поликистозните яйчници или нарушена функция на надбъбречните жлези.

Освен по лицето, нежелано окосмяване се среща и по краката, ръцете, подмишниците и бикини зоната. Това го прави един от основните козметични проблеми, с който се сблъскват много жени.

Пазарът е залян с продукти и услуги, които помагат за справянето със състоянието. От кремове за депилация, кремове за бръснене, самобръсначки, тримери за коса и ленти за кола маска до услуги за лазерна епилация. Проблемът е, че много оте тези методи и средства имат нежелани странични ефекти.

Вместо да харчите купища пари за скъпи процедури и продукти, може да изпробвате тези лесни домашни рецепти, които имат гарантиран ефект и са напълно безвредни.

 

С помощта на тези 3 рецепти ще премахнете нежеланото окосмяване по лицето, тялото, краката и ръцете:

 

  1. Кола маска със захар и мед

Това е еднa от най-ефективните маски за премахване на нежелано окосмяване. Много хора не знаят, но захарта действа като невероятен ексфолиращ агент, който отстранява мрътвите кожни клетки и окосмяването. Освен това медът поддържа кожата добре хидратирана и овлажнена, което намалява риска от обриви по кожата.

Рецепта:

Поставете 3 с.л. захар и 1 с.л. мед в купа, която може да използвате в микровълнова печка. Загрейте за няколко секунди, докато захарта се разтопи напълно и извадете от микровълновата. По желание може да добавите и 1 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте обстойно и оставете получената смес да се охлади леко. Нанесте леко затопленият крем върху желаната област, след което поставете лента за кола маска отгоре. Притиснете лентата за кола маска добре и я издърпайте срещу посоката на окосмяване. Почистете мястото с хладка вода, подсушете кожата и нанесете лек овлажнител.

 

  1. Белтък и царевично брашно

Белтъците са идеално средство за премахване на нежелано окосмяване. Те имат мощен ексфолиращ ефект. Тази рецепта не работи за области, които са покрити с дебели косми.

Рецепта:

Отделете белтъка от 1 яйце и към него добавете 1 с.л. захар и ½ с.л. царевично брашно и разбъркайте, докато не получите еднородна смес. Нанесете я върху окосмената зона и оставете да изсъхне отгоре за около 10-15 минути. След това изтъркайте сместа и измийте мястото с вода. Ако е необходимо, може да повторите процедурата.

 

  1. Брашно от нахут и куркума

Брашното от нахут е популярно средство за отстраняване на нежелано окосмяване. То е мощен ексфолиращ агент и помага за отпушване на порите и разхлабване на фоликулите на космите. Рецептата е особено ефективна за премахване на нежелано окосмяване по лицето.

Рецепта:

Поставете 1 с.л. брашно от нахут и ¼ ч.л. куркума на прах в купа. Добавете малко мляко или вода, но не прекалено, за да може да се образува гъста каша. Нанесете пастата върху горната устна или други области засегнати от нежеланото окосмяване и изчакайте да изсъхне. Изтъркайте пастата с намокрени пръсти срещу посоката на окосмяване, след което изплакнете с вода. Може да повтаряте процедурата по 2 пъти на седмица.

Източници: https://www.top10homeremedies.com; https://www.freepik.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *