Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо лимонът след вечеря е полезен за отслабване

Лимонът след вечеря е много полезен. Той ще ви предпази от вирусни заболявания, ще укрепи имунната система и ще ви помогне да отслабнете

лимонът
Лимонът след вечеря засилва метаболизма

Лимонът е предпочитан от много хора, именно заради успешните резултати, които гарантира в борбата с излишните килограми.

Този кисел цитрусов плод, ако се консумира преди лягане, ускорява метаболитните процеси. Поради това човек отслабва. Лимоновият сок активно изгаря калориите, усвоени през деня. За да постигнете такъв удивителен ефект, достатъчно е да изядете няколко парчета от този цитрус вечер. Още по-добре ще е да изцедите сока и да го разредите в чаша вода. За максимален ефект към тази кисела напитка може да се добави малко мед, който също има благоприятен ефект върху метаболизма.

Що се отнася до чистия лимонов сок, не бива да го пиете

Това няма да ускори процеса на отслабване, но ще навреди на стомаха ви, тъй като голямо количество кисел сок влияе отрицателно върху нивото на киселинност.

Винаги мийте зъбите си, след като сте яли лимон или сте пили лимонова вода. Лимоновият сок уврежда зъбния емайл.

Все още се водят спорове дали водата с лимон трябва да е топла или е по-добре да се приема студена вода. Диетолозите казват, че студената вода ускорява метаболизма. Но някои лекари и фенове на Аюрведа са на мнение, че пиенето на студена вода е вредно. Топлата вода е по-подходяща за отслабване, защото именно благодарение на нея се активират процесите на изгаряне на мазнини в организма.

Разбира се, има достатъчно хора, блогъри и диетолози, които са категорични, че лимоновата вода трябва да се пие само сутрин. Това се обяснява с диуретичния ефект на тази напитка. Осемте часа сън са достатъчни, за да се активира организма, след като сте изпили лимоновата вода. Затова по-активното отделяне на урина ще се случи през деня, а не вечерно време, както някои си мислят.

Експертно мнение

Фитнес треньорът и диетолог Анастасия Симанова обяснява кой не трябва да пие вода с лимон

Киселият жълт плод помага за изгарянето на мазнини поради съдържащите се в него вещества: лимонена киселина, аскорбинова киселина (наричана още и витамин С) и пектини.

Анастасия Симанова

Пиенето на чаша вода с лимон активира извличането на течности от тялото, освобождавайки го от отоци. Лимонът понижава кръвната захар и глада. Благодарение на положителните промени в чревния микробиом, храносмилането и настроението ни се подобряват.

Ползите от лимона за отслабване: използвайки го, ние искаме да ядем по-малко, преработваме храната по-ефективно и се освобождаваме от излишната течност в тялото. Но, както всеки друг хранителен продукт, този плод не може да се нарече панацея.

Редовният прием на лимон е противопоказан при хора с гастрит.

Препоръчително е да пиете лимонова вода през сламка, за да не повредите емайла на зъбите.

Лимонът е честа причина за алергични пристъпи.

Диетата ви може да бъде здравословна, вкусна и разнообразна, като добавяте лимон към чая заедно с мед, мента и джинджифил. Чувството за пропорция и липсата на противопоказания е ключът към безопасното изгаряне на мазнини с помощта на този цитрус.

Рецепти за отслабване с лимон

Полезността на лимона може да се увеличи, като се комбинира с други плодове, зеленчуци, подправки и билки.

1. Пасирайте една скилидка чесън и изстискайте сока на един лимон. Сложете в подходящ съд, с вместимост поне литър и половина, и долейте с вода. Изпийте чаша преди лягане.

2. Нужно е да имате 1 обелена и тънко нарязана краставица, 1 чаена лъжичка настърган джинджифил, лимон на кръгчета, 2-3 листа прясна мента. Залейте с 10 чаши вода. Пийте по малко през целия ден и една чаша преди лягане. Съхранявайте в хладилник.

3. За следващата рецепта ще е нужно да имате 1 равна ч.л. цейлонска канела и 1 литър вряща вода. Канелата се добавя към водата и се остава да ври не повече от минута-две. Когато сместа се охлади до стайна температура, добавете 1 с.л. мед и сока на един лимон. Съхранявайте в хладилник и пийте по една чаша преди лягане.

Всяко от тези средства е противопоказано при хора със стомашни язви, гастрит или алергии към цитрусови плодове

Съдейки по отзивите на хора, които са започнали да консумират лимон вечер, това е наистина ефективен начин не само за отслабване, но и за подобряване на здравето.

Можете да използвате само лимон или някоя от рецептите, описани по-горе. Разбира се, не бива да се надявате на чудо. Освен лимон, трябва да се придържате и към рационално хранене и редовно да правите упражнения.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *