ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

8 неща, които се случват с тялото ви, ако спрете да ядете червено месо

Много хора не подозират какви положителни промени настъпват в организма, ако спрете да ядете червено месо

червено месо
Отказът от червеното месо носи множество ползи за здравето

1. Можете да отслабнете няколко килограма

Червеното месо е по калорично. Изключете го от ежедневната си диета и ще видите няколко килограма разлика на кантара. „ Повечето порции месо увеличават протеините много повече от действителните нужди на организма”, казва доктор Сали Уорън в Metro Integrative Pharmacy.

 

2. Ще понижите киселинността в организма си

Здравото тяло се нуждае от добър баланс на pH. „ Червеното месо създава доста високи нива на киселинност в организма, която е перфектна среда за болести. Ако към това се прибави стрес и лош сън се намалява устойчивостта ни към заболявания с висока смъртност като рак и диабет” добави Уорън.

 

3. Ще преяждате по- рядко

Тялото усвоява червеното месо по- бавно, отколкото другите храни, поради което може да почуствате запек, болки в корема и повишени газове след вечеря. Ако намалите значително червеното месо в дългосрочен план, ще добавите здравословни бактерии в червата си, което ще намали възпаленията в тялото ви като цяло. Всъщност, проучване от 2015 година, публикувано в списание Neutrition Research, установява, че вегетарианците имат по ниски нива на възпаления от месоядните.

 

4. Кожата ви може да се подобри

Ясната кожа започва отвътре. Заредете се с плодове и зеленчуци, които също съдържат витамини А, С, Е, за които е известно, че се борят с свободните радикали, причиняващи петна.

 

5. Нивата на холестерола ще спаднат

Ако намалите или спрете да ядете червено месо ще намалите количеството, наситени мазнини, които са свързани с по висок холестерол.

 

6. Ще намалите риска от развитие на някой видове рак

Ако спрете говеждото можете да намалите риска от рак на дебелото черво и червата, ако имате генетична предразположеност във вашия род. „ Храните с високо съдържание на наситени мазнини са свързани с повишеното възпаление в тялото, а хроничното възпаление е свързано с развитието на рак”, казва Уорън.

 

7. Ще намалите риска от сериозни заболявания

Изваждането на червеното месо от менюто може да намали риска от множество заболявания. „ Червеното месо може да съдържа големи количества наситени мазнини, което е свързано с повишен риск от сърдечно- съдови заболявания, затлъстяване и диабет”, казва Уорън.

 

8. Ще имате повече енергия

„ Имаме нужда от здраво сърце, здрава храносмилателна система и здрав дух и тяло за добра енергия”, обяснява Уорън. Размяната на червено месо за по здравословни храни, като боб, растителни мазнини, пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, може да доведе до по високи нива на енергия.

Източник: https://www.thehealthy.com

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *