Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не пренебрегвайте киселините в стомаха

Много хора с храносмилателни проблеми страдат от т.нар. стомашно разстройство – хранителен рефлукс. Това е неволно връщане на съдържимото от сто­маха в хранопровода. В резултат на такова състояние се уврежда вътрешната обвивка на хранопровода.

Гастроентерологът Прасан Шарад Шах твърди, че около 5 до 20 на сто от болните с такъв проблем могат да развият рак. „Ако изхождам от моя личен опит, то при 15 от 20 пациента се среща такова раз­стройство, което се изразява в киселини, повишена киселинност, подуване на корема, нередовно изхожда­не. В повечето случаи причина за това са неправилният начин на живот, пушенето, употребата на алкохол и приемът на лекарства, продавани без рецепта. Зара­ди забързаният ни живот, всеки иска бързо да реши проблемите си. И организмът търпи. Освен всичко друго, пием лекарства, които намаляват остротата на симптомите, без да си даваме сметка колко много си вредим“, – казва специалистът. Според него тук се добавят и други фактори – затлъстяване, диабет, стрес. Най-често с такива нарушения се сблъскват хората от 60 до 80 години, въпреки Че и много млади хора имат подобни оплаквания.

Ако обаче киселините са Хронично явление, трябва да потърсите специалист. Ако игнорирате този сери­озен симптом, може и да не забележите рака.

Докато направите това, поне опитайте да се хра­ните на малки порции и редовно да тренирате.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *