Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Блефаритът е възпаление на клепачите, лечението е продължително

На внучката й поставиха диагноза блефарит и нищо повече не ни обясниха, нито дадоха лекарства. Казаха само да не си чеше очите. Мола да обясните повече и да препоръчате някакво лечение.

Нели Николова – София

Блефаритът е възпаление на клепачите, по-точно – на краищата на клепачите и се съпровожда със зачервяване, раздразнение, сърбеж, бърза уморяемост на очите, пови­шена чувствителност към ярката светлина. Понякога опадат и ресни­ците. Има два вида – прост и язвен.

При простия краищата на клепачите се удебеляват и се покриват с малки бели люспички. При язвения – се образуват гнойни корички и кървящи малки ранички. Лечението е дълго и изисква търпение. Помолете лекуващия лекар да предпише специален разтвор, е който се намазват клепачите и така лесно се отстраняват люспичките. Ако е гноен блефарит – налагайте маслен компрес и пак със специален ‘ разтвор. След като раничките запо­чнат да зарастват, се използва мех­лем. Но всичко това ще го поискате от очния лекар.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *