Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Брадикардията води до безсилие

Когато пулсът е по-малко от 60 удара в минута, заболяването се нарича синусова брадикардия. За професионалните спортисти, с тренирана сърдечносъдова система, това е в норма. А обикновените хора чувстват замая­ност (до загуба на съзнание) и липса на сила. Брадикардията често възниква при интоксика­ции (особено при отравяне с гъби) и намалена функция на щитовидната жлеза.

Брадикардията, която протича до 50 удара в минута, не представлява пряка заплаха за жи­вота. Но когато сърдечната честота падне под 40 удара/мин., това може да завърши със загуба на съзнание и внезапно спиране на сърдечната дейност. Можете да опитате да възстановите сърдечната честота с пиене на кафе или хубав силен чай. Или направете малко упражнения (ходене пеша до 5-я етаж). Но в никакъв случай не лягайте и не си почивайте: така сърдечната честота може да стане дори по-слаба.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *