Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дизентерийната амеба най-често се разпространява в страните с горещ климат

През последните години много хора могат да си позволят екскурзии и почивки в по-горе­щи южни държави. А там като „подарък“ да се сдобият именно с дизентерийната амеба. В случай че не отделят достатъчно внимание на личната си хигиена.

Никак не е трудно да се заразите с дизен­терийната амеба – чрез замърсената вода, чрез храната, чрез неизмитите ръце. Във водата цистите на амебата се съхраняват няколко месеца и загиват само при изсъхване и под въздействието на антисептиците, съдържащи се в хлора. Мухите и хлебарките са навсякъде, но не само за да ни развалят  настроението или апетита.

Тези насекоми пренасят върху лапичките си много причинители, вкл. и дизентерийна амеба. А така заразяват продуктите. Една от формите на амебата живее в червата и не предизвиква никакви неприятни симптоми. Но при определени условия – нарушена обмяна, авитаминоза, понижен имунитет – тази форма преминава в друга и предизвиква тежка болест. Такива амеби разрушават стените на дебелото черво и върху тях се образуват язви. При това се появява силна диария с кръв в изпражненията. Често амебиазата преминава в хронична форма. Човекът уж е оздравял за няколко седмици, но след това болестта избухва наново. И може да продължи така години наред.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *