Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Запознанства след четиридесет: какво се е променило?

Въпреки че правилата на романтичната игра са се променили през последните 10-20 години, все още ни обединява желанието да намерим половинката си

запознанства
Някои запознанства след 40-те носят повече удовлетворение, отколкото онези, които са се случили след 20-те

Така мисли блогърката Джулия Холмс, която реши да започне да излиза отново след развода си. Ето и нейните разсъждения за запознанствата след четиридесетте.

„След като се разведох изведнъж открих, че самата концепция за „запознанства“ се е променила. Какво имам предвид? Лесен онлайн флирт или дългосрочна връзка? Или може би така наречените приятели с предимства, когато приятелството включва и секс? Попитах моите познати какво имат предвид под тази концепция и ето най-честите отговори.

„Приятно и радостно е да прекарваш време с друг човек.“

„Да бъдеш с някого, когото обичаш и който ти отвръща със същото.“

„Използвайте периода на ухажване, за да се опознаете по-добре и да не изпитате болката, която сте преживели в предишната си връзка.“

Ако решите да подновите романтичните срещи след края на дълга и стабилна връзка, в началото може да попаднете в леко объркване.

Къде да срещнете половинката си? Трябва ли да се спазват някакви правила при онлайн запознанствата ?

Наясно ли сте от какво имате нужда? Ако понякога не е забавно, може би трябва да спрете да търсите?

Струва си да се подходи към новите запознанства като към нещо, което носи удоволствие и забавление. Въпреки че много сайтове предлагат да се отнасяте към търсенето на партньор възможно най-рационално, като към житейска задача, която трябва да бъде решена с помощта на различни логически алгоритми.

Не, това не е интервю за избор на кандидат за позиция или разходка из супермаркета в търсене на най-добрите стоки. Това е удоволствие, радост и творчески процес, придобиване на нов житейски опит и познаване на още един аспект на вашето „аз“.

Най-вероятно, първото което ще ви направи впечатление е, че начина на запознанства е леко променен

Ако преди е било романтична вечеря и ходене на кино, сега е кратка среща за чаша кафе, предполагаща де-виртуализация след онлайн запознанство. Възникне ли взаимно привличане, двойката започва да обменя съобщения, и в крайна сметка се стига до първото телефонно обаждане.

Сигурно ви се иска саркастично да възкликнете от висотата на поне 20-годишния ви опит: „Колко романтично!“ Не избързвайте! Преценявайте променения сценарий на момента и според човека. Нищо не пречи да се възползвате от тази възможност от нов вид, която мнозина наричат „романтика онлайн“. В крайна сметка никой не ни е отнел начина да бъдем запознати с някого чрез нашите приятели.

ПРАВИЛА ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

Независимо от това как новия човек влиза в живота ви, има няколко правила, които могат да помогнат на хората, които отдавна не са ходили на първа среща.

Не отваряйте сърцето си веднага

Това може да ви се струва естествено, тъй като навярно сте имали доверителни отношения с предишния партньор. След раздялата болката е толкова силна, че сме готови да се излъжем, само за да създадем илюзията за близост.

Претенции към свободата

Към средата на живота повечето хора пристигат с определен багаж: деца, приятели, възрастни роднини, заболявания. Може би той или тя няма да може да ви принадлежи така напълно, както преди, през по-младите години. Това не накърнява чувствата му към вас, просто в живота му са се появили други важни „котви“. Проявете разбиране.

Не се дръжте като добър приятел

Не всеки ще може да усети тайните ви чувства. Уважавайки вашите намерения, бъдещият ви партньор ще ви прехвърли в „зоната на приятелите“, от която не винаги е лесно да излезете. Флиртувайте! В крайна сметка това е най-приятната част на всяко ново запознанство.

Нещо ново и различно

Не излизайте на първа среща с предварителни нагласи. Дори и да не искате да продължите връзката, третирайте случващото се като ново преживяване. Ако вашият избраник се е държал като приятен и мил човек с вас, но си е позволил да демонстрира негативно отношение към място на срещата, сервитьор, ястия или напитки, стойте далеч от такива хора.

Запознанствата са двупосочен процес

Във всеки етап от живота ни те предизвикват вълнение. Може би, преди да срещнете половинката си, ще намерите добри приятели. Неизбежни са и срещите с трудни хора, които общуват тромаво, или такива, които още на първата среща започват да се обръщат към вас със „скъпа моя“. Всичко това трябва да се разглежда като житейски опит.

Независимо от възрастта, възможно е, както в една добре позната приказка, първо да ви се наложи да целунете жабата и чак след това да срещнете своя принц или принцеса.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *