Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Японска система за отслабване: Как да се вталите, докато спите

Знаете ли, че ако изберете правилното спално бельо или ако поставите определени стайни растения в спалнята, може да отслабнете?

японска система
Японска система помага за отслабване по време на сън

От статията ще научите повече за механизмите за изгаряне на мазнини и полезните техники, които не отнемат много усилия от ваша страна.

За някои изгарянето на излишните мазнини е плашеща задача. Каквото и да предприемат, не могат да се справят. Но, ако знаят как работят 5-те сетива или какво се случва с нас по време на сън, това ще им помогне да отслабнат, макар да звучи парадоксално. И така, докато се радват на живота, ще станат по-стройни. Ето няколко полезни съвета за изгаряне на излишните мазнини от Ри Симидзу, автор на японската система
„Отслабвай у дома“.

Стимулиране на петте основни сетива в спалнята

Сънят участва в механизма за отслабване. Когато човек не спи достатъчно, секрецията на хормона на глада грелин се увеличава и ненужното тегло се добавя с висока скорост. В обратния случай, когато човек спи достатъчно, се произвежда хормонът лептин – той потиска чувството на глад. Съществена роля играе не самия сън, а неговото качество.

Експертите изчисляват, че около 60 000 различни мисли ни посещават на ден. И само по време на сън този процес спира. Когато заспиваме, мозъкът не може доброволно да произвежда мисли и изпада в пасивно състояние. Време е подсъзнанието да работи.

По време на сън сетивата непрекъснато анализират околната среда и изпращат обработената информация до мозъка. Възможно ли е да ги принудим да предават изключително положителна информация и да игнорират лошата? За да се постигне този ефект, има смисъл да се поставят до леглото само онези предмети, които имат положителен ефект върху всичките пет сетива.

Спално бельо с високо качество

Правилното стимулиране на петте сетива има положителен ефект върху подсъзнанието, което може да формира добро настроение. Например, ако целта ви е да активирате усещането за допир, обърнете голямо внимание на качеството на спалното бельо. Най-добрият избор е 100% памук или коприна. Всяка част от кожата ви ще се радва на контакта с такова бельо.

Стайни растения близо до леглото

Растенията са източник на жива енергия. Освен това домашните цветя и храсти произвеждат фитонциди – естествени бактерициди. Фитонцидите активират алфа вълните в мозъка, балансират нервната система и имат положителен ефект върху качеството на съня.

Ароматерапия

Специалните аромати правят съня по-спокоен и дълбок. Например, ментовите и лимоновите масла имат седативни свойства. Иланг-илангът и розовото масло помагат при хормонални нарушения и стимулират секрецията на женски хормони.

Мислите преди лягане трябва да бъдат подредени

Мислите, които ни посещават преди лягане, отчасти формират нашите сънища. Докато заспивате, размишлявайте изключително върху положителните събития от изминалия ден. В този случай вашият позитивен образ се излъчва в подсъзнанието и всички отрицателни впечатления от деня ще изчезнат. Това изобщо не означава, че е правилно да се потискат негативните емоции. Всичко, което човек е способен да почувства, трябва да бъде прието с благодарност. За да постигнете загуба на тегло, е изключително важно да сте наясно със състоянието си. Положете усилия да разберете себе си и това ще бъде първата стъпка към по-доброто отношение към вас самите.

Включете механизма за изгаряне на мазнини в момента на събуждане

Пикът на изгаряне на мазнини в тялото настъпва приблизително в 13:00. Ясно е, че по това време е най-лесно да се отървете от излишните мастни натрупвания. Възможно ли е да принудим тялото да започне процеса на изгаряне на мазнини по-рано?

Ето препоръките за онези, които искат да стартират „изгарянето на мазнини“ веднага след ставане сутрин.

Лежащ тазов участък

Поставете възглавница под дупето и се протегнете бавно и докрай. В момента на разтягане тазовите кости ще се наместят на мястото си. Здравата тазова позиция подобрява кръвообращението и стимулира метаболизма.

Книгата, в която японската система е описана по-пълно, бързо стана бестсейлър

4 точки за подобряване на храносмилането

• Точка за активиране на стомаха: локализирана е 4 пръста над пъпа.

• Точката на детоксикация и премахване на чувството за умора: намира се 4 пръста вляво и вдясно от точката на стомашна стимулация.

• Точка за изгаряне на мазнини и метаболитна стимулация: 4 пръста под пъпа.

• Точка за регулиране на изпражненията: 4 пръста вляво и вдясно от точката на изгаряне на мазнините.

Най-удобно е да масажирате тези точки, докато лежите настрани, защото мазнините в това положение на тялото също се изместват настрани. Необходимо е да правите масаж на всяка точка по 10 секунди.

Скочете 10 пъти

Скачането помага на вътрешните органи да стоят в правилна позиция.

Ако скачате и масажирате гореизброените точки (между другото отнемат 3 минути) ежедневно, тялото бързо ще се затопли и ще започне да изгаря мазнините в самото начало на деня. Ето защо си заслужава да превърнете японската техника за отслабване по време на сън в приятна рутина.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *