Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако страдате от хранителна алергия, всеки продукт може да е отровен за вас

Дори доброкачествената храна може да се окаже отровна, ако проявявате алергия към един или друг продукт или дори към една от неговите съставки. Не мислете, че хранителната алергия е болест на съвременността. Разбира се, днес много повече хора страдат от неадек­ватна реакция към някои хранителни продукти, отколкото едно време. За това е виновна лошата екология. А също и консервантите и химикалите, с които са наблъскани повечето съблазнителни деликатеси.

Обаче извратените реакции към храната са били известни още в античността. Така на­пример Хипократ за първи път описал епизод на непоносимост към кравето мляко. А Гален е представил случай на хиперчувствителност към козето мляко.

След Това в списъка на „неблагонадеждните“ продукти попаднали рибата и яйцата. По-нататък се присъединяват бобовите продукти, зърнените, плодовете.

А сега, както твърдят лекарите, просто не съществува такъв продукт, към който не би могла да възникне алергия при някои хора. Освен това най-разпространените хранителни алергени са добре известни. От продуктите от животински произход това са кравето и козето мляко, коко­шите яйца, рибата и морските продукти.

От растителните – бобовите продукти и ядки­те. От зърнените – пшеницата, ръжта, ечемикът и царевицата. От плодовете и зеленчуците – всички с червен и оранжев цвят.

Хранителната алергия се лекува с диета – от менюто се изключват „опасните“ продукти. А при неефективност на този метод иди при невъзмож­ност да се определи причината на хранителната алергия се назначават медикаменти, в т.ч. и ентеросорбенти.

Отказът от рисковите кулинарни изделия може да бъде временен. След известно време, обикновено след 2 години въздържане от забра­неното лакомство, може да опитате пак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ако страдате от хранителна алергия, всеки продукт може да е отровен за вас

  1. Pingback: Полезни храни при лечение на рани | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *