Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко съвета за съвършен тен през лятото

Изберете подходящ слънцезащитен продукт под формата на гел, крем, емулсия,спрей, стик или балсам. Слънцезащитните средства имат една цел да защитят кожата ви от ултравиолетовите лъчи и да и осигурят необходимата хидратация.Типът кожа, които имате ще определи кой е най-подходящият слънцезащитен продукт за вас. За мазна кожа се препоръчва крем с финна и течна текстура, който не запушва порите и не засилва омазняването и отделянето  на смегма. За суха кожа се използва продукт с гъста текстура. За чувствителна кожа не сепрепоръчва използването на ароматизирани продукти. При фотоалергична кожа най-добре е да се посъветвате с лекар-дерматолог какви продукти да използвате.

Нанесете слънцезащитния крем 30 мин. преди да излезете на слънце, за да има време да се абсорбира от кожата ви. Препоръчително е да нанасяте върху лицето си слънцезащитните продукти преди хидратиращия крем, освен ако не е минал поне половин час от нанасянето на крема. Процедурата трябва да се повтаря на всеки два часа, особенно след плуване или след изпотяване.

Дори и ако сте си купили слънцезащитен продукт с най-високия защитен индекс и изберете да стоите на сянка, това не е достатъчно да се предпазите от слънчевото лъчение. Трябва да засилите фотозащитата си, носейки подходящи слънчеви очила и, голяма шапка и предпазващи дрехи, особенно за малките деца, и да обогатите храната си с плодове и зеленчуци с червен и оранжев цвят, като моркови, домати, праскови които съдържат витамин С и бетакаротин и имат антиоксидантно действие.

Формулите на слънцезащитните средства са физичните и химичните филтри. Продуктите с физични филтри съдържат неорганични съединения, като цинков оксид и титанов диоксид. Тези слънцезащитни продукти се нанасят върху кожата и отразяват слънчевите лъчи. Употребата им е препоръчителна за деца, бременни и хора, които са проявили алергична реакция към химичните филтри. Тъй като защитата, която предоставят, има връзка с ъгала на падане на слънчевите лъчи върху кожата, и тя не е достатъчна, в много продукти се добавят органични филтри, като авобензон и мексорил, които абсорбират слънчевото лъчение и допълват по този начин слънцезащитното действие. Повечето слънцезащитни средства съдържат и двете съставки за по-голяма защита.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Няколко съвета за съвършен тен през лятото

  1. Pingback: Тайните за лечение на слънчевото изгаряне

  2. Pingback: Готови ли сте да промените живота си? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *