ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасни ли са лекарствата за намаляване на нивото на холестерола?

Този въпрос ни задава наш читател в последната ни поща. Решихме да проверим дали наистина е така.

След като лекарите откриха съществуването на „лошия“ холестерол, бяха синтезирани нови лекарства, които да се справят с него. Става дума за статините – тези нови препарати Наистина понижават нивото на липопротеините с ниска плътност. Ако обаче се приемат във високи дози, те могат да предизвикат диабет втори тип. Защо?      Въпреки че холестеролът е необходим за нормалното функциониране на клетките и организма като цяло, много високото му ниво може да доведе до атеросклероза. Това го знаем всички, както и че при такова състояние се образуват плаки в артериите, които блокират потока кръв.

Вече споменахме, че съществуват ефикасни препарати, способни да неутрализират активността на специфичния фермент в черния дроб – този, който е необходим за производството           на холестерол. Същите тези статини, които, между другото, са няколко вида: от най-слабите до най-силните. В зависимост от състоянието на болния лекарят подбира най-подходящия за него препарат.

В наше време десетки милиони хора на планетата редовно приемат статини – така например във Великобритания, която е с население 62 милиона души, повече от 7 милиона приемат такива лекарства.Т.е. всеки трети възрастен – над 40 години и нагоре.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *