Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вкусните печени мръвки могат да бъдат опасни в летните жеги

ШИШ-КЕБАП. А МОЖЕ БИ ТАКА МОДЕРНОТО НАПОСЛЕДЪК БАРБЕКЮ. КАКВО ПО-ВКУСНО ЗА НЕДЕЛНИЯ ПИКНИК?!

Длъжни сме да ви кажем какви прави­ла е нужно да спазвате, за да не прова­лите почивните си дни и най-вече – да не попаднете в болницата.

Ако печете месото над тлеещи въглени, стичащата се мазнина капе върху тях и се изпарява във вид на газ, който съдържа бензопирен. А това е канцероген – между другото, той влиза и в състава на тютюневия дим. Вредни за здравето са шишчетата и месото, приготвени на дърва. Много апетитни наистина, но така попиват различни вещества от дървата. Любителите на шишчета и кебап трябва да знаят, че грилът или откритият огън могат да активизират постъпването в месото на такива вещества, които увреждат ДНК.

Последни изследвания на Американ­ската асоциация по изучаване на рака доказали: препеченото и особено прего­реното месо и апетитната хрускаща коричка допринасят за развитието на онкологични заболявания.

А хората с хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, с гастрит, холецистит и язвена болест, рискуват обостряния на болестта. Като подна­сяте шишчета на децата, непременно изрежете обгорелите крайчета и не им добавяйте лютиви сосове.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *