ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При какви заболявания помага лечебният алкален чай на Караваев?

Всеки, които страда от хронични заболявания на сърцето, стомаха и ставите, може да използва лечебната колекция от 24 билки, позната още като чай на Караваев

чай на караваев
Билковата смес на лечителя Виталий Караваев помага при много заболявания

Както знаете, всичко, което всъщност ни разболява и състарява, е непрекъснатият стрес, нездравословното хранене и честите негативни емоции. Заради това човешкият организъм отделя прекомерно количество киселина. Киселинната среда провокира появата на различни възпаления и хронични заболявания. Комбинацията от стрес и диета, доминирана от прекалено киселинни продукти, нарушава балансът в тялото и много важни вещества (калий, натрий, магнезий и др.) се „губят“ или не се усвояват правилно.

 

Кои са болестите, които ще се повлияят добре от лечебния алкален чай на Караваев?

 

Колекцията от 24 билки, от която се приготвя чай, има оздравително и подмладяващо действие върху почти всички органи и системи в човешкото тяло. По-специално можете да я използвате при:

• ставни заболявания (предимно подагра);
гастрит с повишено ниво на киселинност на стомашния сок;
• наднормено тегло: доказано е, че превишаването на нормалното ниво на рН забавя метаболитните процеси в организма;
• общо състояние на летаргия. Известно е, че „червеното“ месо е тежка храна и отнема много енергия по време на храносмилането;
• чести главоболия, предимно мигрена. „Червеното месо“ и виното се считат за основните му провокатори;
• повишена нервност;
• хронично безсъние;
• проблеми с жлъчката и омазняване на черния дроб;
• обриви по кожата.

Колкото повече тялото претърпява окисляване по време на жизнения ни път, толкова по-бързо остарява и отслабва. Парадоксално е, да, но една от основните отрови за нас е кислородът. Доказано е, че ако човек се занимава с медитация и промени ритъма на дишането си на по-рядко и повърхностно по време на своите практики, това действа подмладяващо. Обратният процес на окисляване е алкализиране на тялото, заместване на киселината в метаболитните процеси с алкали, които могат да изпълняват почти същите функции като киселината, но не разрушават тялото. Затова алкализирането на тялото се нарича път към безсмъртието на физическото тяло. Според изследвания, проведени от учени, алкалната колекция на Караваев от 24 билки е идеално средство за лечение и подмладяване.

 

Кой е Виталий Караваев?

 

Виталий Василиевич Караваев (1913-1985) е изключителен учен, философ, биохимик и лечител, който е усвоил опита на древната медицина от Изтока, Европа и Русия. Създател е на оздравителна система и методи за поддържане на киселинно-алкалния баланс в организма.

Виталий Караваев
Виталий Караваев

Колекцията на Караваев съдържа 24 билки с богат набор от микроелементи, които отсъстват в ежедневната ни диета и помага за алкализиране на организма. Експериментално е доказано, че ако пиете чая, който се приготвя от нея, в продължение на 8 години, абсолютно всички вредни микроорганизми, гъбички и паразити ще се отстранят от тялото.

Но дори и с по-кратък период на използване на алкалната колекция, ползите от нея не бива да се подценяват.

 

Как се приготвя чаят на лечителя Виталий Караваев?

 

Изброените по-долу билки трябва да се смесят в равни пропорции. Получената смес изсипете в подходящ съд. Пригответе я въз основа на съотношението: например – 2 супени лъжици с връх на литър вода (току-що завряла). Когато сварите билките (за около 10-15 минути, максимум), покрийте съда с капак и оставете за поне 30 минути. Прецедете през 3-4 слоя марля преди употреба. Готовата инфузия трябва да се съхранява в хладилник.

Състав на колекцията:

1. Брезови пъпки.
2. Цвят от жълт смил.
3. Корен от валериана.
4. Риган.
5. Корени от ангелика (лечебна пищялка).
6. Цвят жълт кантарион.
7. Цвят червен кантарион.
8. Цвят невен.
9. Листа от коприва.
10. Кора от зърнастец.
11. Цвят Липа.
12. Подбел – листа.
13. Листа от мента.
14. Глухарче – корен и листа.
15. Живовляк – листа.
16. Дяволска уста.
17. Цвят от лайка.
18. Борови пъпки.
19. Благолюбив бял смил (листа и стъбло).
20. Цвят от бял равнец.
21. Мащерка – цвят и листа.
22. Листа от салвия.
23. Евкалиптови листа.
24. Сена – листа.

Приложение

Пийте изстиналият чай на Караваев един час преди хранене и поне 2 часа преди лягане. Дозата може да варира от 100 до 600 грама на ден. Може да се пие непрекъснато, а може да се прави един месец почивка след три месеца редовна употреба. Критерият е само един – вашият комфорт. За някои от първия ден на прием е достатъчна 1/4 чаша 2-3 пъти на ден. Докато приемате инфузията, е важно да наблюдавате функцията на червата. Ако имате склонност към запек, можете да добавите към инфузията билки, които имат слабително действие: като например кора от елша. Ще бъде по-добре, обаче ако намерите собствен хранителен продукт, за да подобрите перисталтиката; може да е цвекло, зеле, овесени ядки, храни богати на фибри или нещо друго.

Източник: livejournal.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *