Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гениална японска техника ще ви помогне да стегнете бедрата

Това лесно упражнение може да се прави от всеки, който намира обиколката на бедрата за притеснителна. Освен, че стяга мускулите, то подобрява и циркулацията

бедрата
Лесно може да подобрите формата на бедрата и да намалите сантиметрите в тази област с това ефективно упражнение

Упражнението активира адукторите на бедрата. Адукторите са сухожилия, които спомагат за сгъване на бедрото към другото или на мускула илио-псоас (illiopsoas), който отговаря за свиването на горната част на крака. Полезно е за всички тъкани на долните крайници и тези в тазовата област. Японската техника, която освен лесна за овладяване е и много ефективна, активира лимфната циркулация и кръвообращението.

Упражнението може да се прави на всяко удобно място, където има топка или например доста дебела книга и достатъчно стабилен и твърд стол.

Как се прави упражнението?

Седнете на стола. Дръжте гърба изправен. Вземете топка с нормална големина или по-дебела книга – с дебелина 5 см или повече. Сложете топката или книгата между краката и задръжте седалката с длани. Трябва да упражните възможно най-силен натиск върху книгата или топката с вътрешните мускули на бедрата толкова дълго, колкото сте в състояние. Започнете от 30 секунди и постепенно увеличавайте времето. На ден се правят 3 или повече от три серии. Бъдете редовни в практикуването, докато не почувствате дискомфорт. След завършване се препоръчва да се ходи пеша, като се наблюдава дишането. При ходенето е добре също да се увеличава темпото постепенно.

Какви други са другите предимства от упражнението за стягане на бедрата?

Освен за оформянето на бедрата, японската техника има и други предимства, тъй като действа върху вътрешната повърхност на бедрото – адукторите. Основната работа на тазобедрените адуктори е да извиват бедрата, да огъват и разширяват тазобедрените стави и да въртят крайниците.

До какво водят нарушенията в мобилността на тазобедрените адуктори:

• лоша стойка – изпъкване на корема и седалището, нарушения в стабилизацията и оформянето на таза;
• влошаване на походката – най-често такава походка се обяснява от хората като „патешка“;
• намалена гъвкавост – сядането и ставането от стола са бавни, налице е лошо разтягане;
• психогенни разстройства;
• повишен риск от нараняване при активно движение или спортни дейности;
• болезненост в тазовата област – болката може да се появи в слабините, пикочния мехур, гениталиите.

Хората рядко свързват появата на болка в тазовата област с отслабване на адукторите. Също така, често нарушенията на сексуалната активност са свързани с хипертоничност на тазобедрените адуктори.

Болката в слабините и вътрешната част на мускулите на бедрото може да попречи на движението на бедрата. Освен това, по време на полов акт може да се появи синдром на болката. Понякога тези болки са толкова остри, че се бъркат със симптоми на възпаление в тазовата област, други патологии на гениталните органи или пикочно-половата система.

Японската техника за стягане на бедрата ще ви помогне да отслабнете

Едва ли има жена, която да не мечтае да отслабне и да има красиво оформена фигура. Един от основните проблеми е целулитът, който е най-забележим върху бедрата. Упражняването на адукторите ще помогне за стягане на отпуснатите мускули и подобряване на външния вид на краката. Отпуснатост и провисване в тази област може да възникне поради наднормено тегло или слабост на адукторните мускули.

В този случай книгата или топката играе ролята на разширител и преграда, върху която се упражнява натиск. Когато се изпълнява това полезно упражнение, адукторните мускули, които се намират във вътрешната част на бедрата, както и частично седалищните мускули, се напрягат и стягат.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *