ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 неща, за които трябва да помислите, преди да сте интимни с бившия

Добра идея ли е да сте интимни, или направо казано – да правите секс с бившия си?

бившия
Едно е сигурно – ако от скоро сте разведени, и от известно време сте без секс, подобна идея може да бъде примамлива. Когато определени пориви вземат превес, какъв по-добър начин да ги задоволите, особено с някой, с когото имате обща интимна история?

Ако това е така, вие навярно не сте чак толкова привлечени от бившия си. Имайте предвид, преди да скочите в кревата му, че това вече няма да бъде секс с половинката ви, а случаен секс без кой знае какви очаквания.

Преди да разчитате на старото и удобно, за да облекчите тези нагони, помислете малко за възможните последствия. Да задоволите случайно възникнал сърбеж е едно, но след подобно действие може да останат драскотини, които трудно зарастват. И след които е възможно да се окажете в една не особено приятна ситуация. Или няколко такива…

За какво трябва да помислите, преди да правите секс с бившия си?

1. Все още ли изпитвате чувства към него? Беше ли разводът нещо, което вие сте искали?

Ако си легнете с бившия, няма начин да оставите тези чувства зад себе си и да продължите напред. Ако не сте в състояние да останете емоционално неангажирани, скачайки в леглото му, ще си навлечете само проблеми.

2. Не забравяйте причините за развода

Ако брачните ви проблеми са били толкова тежки, че разводът е бил единствената възможност да ги решите, или да се отървете от тях, наистина ли искате да спите с бившия? Ако сте се развели с някого, за да го премахнете от живота си, като го поканите обратно в леглото, може да се окаже, че с това действие го връщате отново във вашия живот.

Човекът, с когото сега обмисляте да бъдете интимни, е същият, с когото сте решили, че не искате да споделяте живота си. Не се заблуждавайте, че споделянето на интимност няма да даде на този човек достъп до чувствата, които изпитвате.

3. С кого още е бил бившият ти?

Излиза ли с някой и има ли възможност да е бил в интимен контакт с други жени? Може би си мислите, че една възможна близост с бившия е безопасна, както емоционално, така и физически, но сигурни ли сте в това? Не приемайте за даденост, че близостта с него е безопасна. Не забравяйте да се предпазите, като използвате презерватив и някаква форма за контрол на раждаемостта (хапчета, спирала, гел).

4. Ако се опитвате да се излекувате от развода и да продължите напред, интимността с бившия няма да направи нищо, освен да ви върне назад

Колкото по-често се виждате, дори ако смятате, че това не ви ангажира с нищо, толкова по-малко време ще имате да се съсредоточите върху бъдещето си и да срещнете някой нов.

5. Наистина ли искате да сте приятели, след като това е мъжът, с когото вече не сте заедно?

Или, още по-лошо – мъжът, който вече не иска да е женен за вас? Не е добра идея да спите отново с някой, с когото сте имали сложни (като цяло) взаимоотношения.

6. Не на последно място – ако се надявате той да се влюби отново във вас, близостта с него няма да бъде катализатор

Колкото и да се стараете, ако разводът се е случил по негова вина, ако вие сте направили първата крачка, за да може раздялата ви да стане официална, той няма да отговори на интимността ви така, както сте очаквала. Подобно действие може и да има някакъв частичен успех, ако разводът или раздялата са се случили заради нещо не чак толкова фатално, и като цяло е можело да оправите взаимоотношенията си и без толкова крайно действие.

Има случаи, когато близостта с бившия не би била лоша идея

Ако разводът ви е договорен по взаимно съгласие, няма лошо да се случи някакво такова, спонтанно изключение. Има и такива двойки, при които сексуалните взаимоотношения се превръщат в рутина, въпреки, че са разделени от години…

Ако двамата се опитвате да се помирите и да преодолеете проблемите, които са причинили развода ви, близостта е важен начин за емоционална връзка. Ако се обичате и чувствате, че ви е писано да бъдете заедно, сексът само ще помогне за изграждането на по-здрава основа, върху която да възстановите връзката си.

В крайна сметка, ако решите да имате близост с бившия си, е важно да бъдете честни със себе си и с него

Обсъдете очакванията си, уверете се, че и двамата сте на една и съща вълна, и че никой няма да бъде измамен от новата интимна връзка.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *