ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Операцията на полипи е щадяща

Обаче често доброкачествените полипи се израждат в злокачествени. Колкото по-голям е полипът, толкова по-голяма е вероятността от такъв процес.

Често се израждат и множествени тумори. Затова въпросът за необходимост от операция трябва да бъде решен от лекар. Не се страху­вайте от такива операции. В повечето случаи те се извършват по щадящ начин, с помощта на колоноскоп.

Ако полипът има краче, тогава с помощта на специални инструменти той се прегаря с електрокоагулатор. В този случай отстраняването му е безболезнено, дори ако се прави без наркоза.

Рядко настъпват усложнения. На следващия ден пациентът може вече да бъде изписан от клиника­та. При необходимост операцията се съчетава с облъчване и химиотерапия.

Ако все още нямате нужда от радикално лечение, лекарят трябва дави наблюдава редовно. По-добре болестта да не се изпуска от контрол.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *