ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се лекува ингвиналната херния?

Колкото и да ви се иска да вярвате в съществуването на чудо хапчета, които лекуват всички болести и ви даряват със здраве, трябва да приемете факта, че ингвиналната херния се лекува ус­пешно само чрез операция. Има няколко вида хирургични начини за лечение. Изхождайки от конкретния случай, хирургът ще ви предложи един от тях. Следоперативният период при всички случаи ще е придружен от лека болка и трябва да сте подготвени за това. Рядко (при не повече от 4% от случаите) се получава рецидив на болееш.

Болничният престой е около 3 дни (но има такъв вид операция, като обструктивната херниопластика, при която ще можете да се приберете вкъщи след няколко часа, почти без болка, като броят на рецидивите при нея е сведен до минимум).

Разбира се, не е лесно да вземете решение да си направите операция, но отлагането й може да доведе до образуването на неизлечима херния.

За да предотвратите появата на ингвинална херния, не е нужно да правите много неща: трябва да се храните правилно и умерено (ако не може да се храните правилно, то поне се старайте да е умерено), тренирайте коремните си мускули и се опитайте да предо­твратите продължителната кашлица – не си позволявайте „лукса“ да изкарвате на крак настинките и острите респираторни заболявания, а се лекувайте своевременно и, разбира се, спрете да пушите.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *