Начало / Болести и лечение / Кожни болести / Може ли червеният вятър да се появи и в слабините?


Може ли червеният вятър да се появи и в слабините?

Случи ми се нещо много неприятно: в слабините ми първо се появи зачервяване след това мястото подпухна, получих болка и сърбеж. Накрая излезе доста голям мехур, който впоследствие се спука. Всичко заздравя, но след известно време пак се повтори. Лекарят ми каза, че това е червен вятър. Моля да ми помогнете със съвет и препоръки. Какво да предприема?

Тодор Тодоров

При болестта червен вятър кожата се инфекти­ра със стрептококи. Най-често възпалението въз­никва по краката, лицето, торса и по-рядко – в сла­бините. Обикновено се предшества от увреждане на кожата, през което проникват стрептококите. Но това може да се случи и след прекарана ангина, както и при трофична инфектирана рана. А върху здравата кожа причинителят може да попадне чрез ръцете.

Затова е много важно да спазвате хигиена, като хубаво измивате ръцете си след лечебни манипула­ции, за да не разнасяте инфекцията по цялото тяло. Можете да ги изтривате със салицилов спирт, одеколон или водка.

Старайте се да не разчесвате засегнатите зони, но ако сърбежът стане нетърпим, използ­вайте някой от специалните за целта мехлеми – намазвайте се по един-два пъти на ден. Това ще намали сърбежа.

При появяване на мехур намазвайте с разтвор на фурацилин – разтворете една таблетка в половин чаша преварена вода.

Материалът е от в-к „Доктор”

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Един коментар

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*