ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се проявява булозната форма на червеният вятър?

  • Болестта червен вятър се лекува с антибиотици, а при по-тежките случаи се назначават антихистаминни препарати

Болестта червен вятър не се предава по въздушно-капков път, но това може да се случи, ако ползвате предмети или дрехи на болния. А когато става дума за болка, вероятно е било засегнато нервно оконча­ние. В случая се консултирайте със съдов хирург. Най-много трябва да се пазят от рециди­ви страдащите от варикозен дерматит, от захарен диабет също. Имайте предвид, че често червеният вятър е следствие от кариес, затова навреме леку­вайте зъбите си, както и хронич­ните болести като тонзилит, синузит, отит.

Моля да разкажете по­вече за болестта червен вятър. Аз лежах в болница, диагнозата ми се оказа булозна форма на това заболяване. Отоците и зачервяването по крака ми изчезнаха, но болка­та остана. Как да се справя? Съществуват ли народни рецепти? Заразна ли е тази болест?

Иванка Тенчева – София

 

Т.нар. червен вятър е инфекциозно заболяване и е доста често срещано. Предизвиква се от стре­птококи, но както казват лекарите, за да проникнат, им е нужна „входна врата“. В случая такава може да се окажат недолекувани травми и рани, фурункули, ухапване от насекоми, варикозно разширени вени, дерматит, екземи и не на последно място – наличи­ето на захарен диабет. Характерното за тази бо­лест е, че рязко се повиша­ва температурата, поняко­га до 40 градуса, но това е за кратко време. След това отминава и страдащият понякога дори не си спомня, че се е случило. Затова се диагностицира по-трудно. При булозната форма на болестта червен вятър се отслойва, отлепва се гор­ният слой на епидермиса и се появяват мехури. А това е достатъчно сериозно усложнение на заболява­нето. В никакъв случай не се занимавайте със само- лечение, когато се появят мехурите. Например много болни си намазват раните с ихтиол, а това е опасно, защото може да се пре­дизвика допълнително раз­дразнение на кожата.

Пр.и.булозната фор­ма на болестта не бива веднага да се налагат кремове и мехлеми, първо се правят компреси с де­зинфекциращи средства, но най-добре да е със слаб разтвор на калиев перманганат. Натопете 5-6-слойна марля в разтвора, изцедете и наложете на възпаленото място. След 15 минути, като изсъхне, изхвърлете марлята, направете нов компрес, пак за 15 минути. Праве­те тази процедура по 3-4 пъти на ден, колкото по- често, толкова по-добре. Надвечер вече можете да си позволите да намаже­те с мехлем или крем.

НЯКОЛКО НАРОДНИ РЕЦЕПТИ

  • за вътрешен прием помага настойка от брезови пъпки: залейте една супена лъжица от суровината с една чаша гореща вода и оставете да престои. Изпийте на пор­ции през деня, пие се преди ядене по 50-100 мл.;
  • за външен прием на­лагайте върху засегнатите участъци кашица от стрити листа от живовляк или репей, но преди това хуба­во ги измийте. Сменяйте превръзките по 2-3 пъти на ден. Ще ви помогне и прясна краставица от собствената ви градина;
  • пак за външен при­ем си пригответе следната отвара – попарете в малки количества корени от бял оман, жълт кантарион или стрити шипкови плодчета. Количеството суровина зави­си от размера на засегнатото място. След като попарите билката, изцедете я, но не много, нанесете я върху няколкослойна марля и на­ложете на болното място.

По време на лечението не вземайте вана или душ, защото с водата можете да разнесете инфекцията по цялото тяло.
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *