БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Супер техника за лифтинг на лицето и назолабиалните бръчки

Дълбоките назолабиални бръчки придават на лицето уморен вид, състаряват го и визуално добавят няколко години

назолабиалните бръчки
Упражнения и масаж ще опънат назолабиалните бръчки

Какво допринася за появата на надлъжните бразди и как можете да се отървете от тях у дома?

Човек се ражда с назолабиални гънки. Може лесно да проверите това, като разгледате снимки на малки усмихнати деца. В детството жлебовете изглеждат красиви, но постепенно лицето става по-дълго, бръчките стават по-дълбоки и грозно се спускат надолу. Тези неприятни „бразди“ се появяват на кръстовището на лицевите мускули на лицето, което лекарите най-общо наричат зона на мускулния шев.

Назолабиални гънки – етапи на развитие

Първо, задълбочаването на бръчките се случва близо до носа. Виновни са мускулите, отговорни за повдигането на горната устна и разширяването на ноздрите. Поради възрастта и индивидуалните характеристики тези мускули започват да изпитват напрежение и се деформират. В този случай те се подлагат на контракции, спазми и мускулният шев се движи нагоре. В резултат на този процес излишната кожа и меките тъкани увисват над началото на шева.

След това гънката се спуска още повече. Мускулите на скулите също са подложени на напрежение, а кожата надвисва мускулния шев в централната част – разстоянието от ноздрите до ъглите на устата.

На последния етап, и мускулите на бузите и устата са свързани с процеса. Те преместват шева по диагонал и по-нататък към брадичката. Назолабиалните канали стават по-дълбоки и се образуват така наречените „траурни бръчки“ – ъглите на устните потъват, бузите увисват.

Как да се отървете от назолабиалните бръчки?

За да премахнете назолабиалните бръчки и да стегнете овала на лицето, трябва да правите релаксиращи масажи на дъвкателните мускули, скулите и областта на носа. За да отпуснете дъвченето е добре да използвате вибрационни техники. Останалите мускули могат да бъдат отпуснати с масажни движения, при които се упражнява лек натиск.

Но без работа с кръговия мускул на устата не може да се постигне успех. Това е един от малкото лицеви мускули, които за разлика от другите губи тонуса си по-бързо. Затова не бива да се отпуска, а напротив – да се укрепва. Кръговият мускул на устата е слаб мускул. Пробвайте този тест: Започнете да говорите и се погледнете в огледалото. Колко добре отваряте устата, как се движат устните? Различни ли са всички звуци? Ако не, тогава вашият кръгов мускул е хипотоничен и провокира отпускане на ъглите на устата и образуване на назолабиални. Сега се опитайте да говорите категорично с всеки звук. Веднага ще усетите напрежението.

Предлагаме ви техника, която ще помогне за укрепване на кръговия мускул на устата за доста кратко време, както и ще:

– спомогне за подобряване на кръвоснабдяването и лимфния дренаж;
– мускулите и кожата ще се почистят добре;
– притокът на кислород и хранителни вещества ще се увеличи;
– подпухналостта ще намалее;
– назолабиалните гънки постепенно ще се изгладат.

Масажът ще помогне за по-нататъшно премахване на подуване, отпускане и разтягане на мускулите на лицето.

Ефективно упражнение за премахване на назолабиалните бръчки

За да го извършите, ви е необходима обикновена пластмасова бутилка от половин литър, която ще държите с устни (зъбите не участват):

1 ден

– Дръжте празна пластмасова бутилка за гърлото (както е показано на снимката) с устни за три минути. След това упражнение може да почувствате прилив на топлина към устните.

Втори, трети и четвърти ден – изсипете 50 мл. вода в бутилката и се опитайте да я задържите с устни за три минути. Ако не можете, задръжте я толкова дълго, колкото можете, и след това постепенно добавете време от 5-10 секунди, докато стигнете до три минути.

След това – опитвате се да задържите бутилката три дни в продължение на три минути и едва след това преминавате към следващото упражнение.

Пети, шести и седми ден – добавете 60 мл. вода и също така дръжте в продължение на три минути.

На всеки три дни увеличавайте натоварването, добавяйки 10 мл. вода, докато достигнете максималното натоварване – 250 мл.

Източник: woman.ru

крем против петна
Немски крем №1 против петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *