Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезен тест: До колко подвижни са ставите?

Възползвайте се от специалния тест, който включва пет движения. Ако вашето състояние позволява да ги изпълните, смело си поставете след всяко движение по една точка.

* Изпънете кутрето на ръката навън, към горната част на дланта, към китката. Ако ъгълът между кутрето и дланта е по-малък от 90 градуса, си поставете една точка. Изпълнете упражнението и за лявата, и за дясната тъка и ги оценявайте отделно.

* Притиснете с едната ръка големия пръст на другата ръка навътре към вътрешната страна на ръката си. Ако големият пръст я докосне, си поставете една точка. Тестът се изпълнява и оценява отделно и за двете ръце.

* Прегърнете лакетната става така, че да се получи ъгъл от 10 градуса. Ако се получи, си поставете една точка. Тестът се изпълнява и оценява поотделна за всяка ръка.

* Прегърнете колянната става така, че да се получи ъгъл от 10 градуса. Ако се получи, си поставете една точка. Тестът се изпълнява за двата крака и всяко движение се изпълнява поотделно.

* Застанете прави с изпънати крака и наклонете тялото си напред. Опитайте се да докоснете с длани пода. Ако се получи, си поставете една точка.

Максималната оценка е 9 точки. Ако общият брой точки при вас е повече от 5, може да се каже, че страдате от някаква степен на хипермобилност. Дори и да е така, вие не трябва да се притеснявате. Просто е необходимо да отчитате множеството фактори, например: възраст, тренираност и т.н. Ако сте събрали по-малко от четири точки е време да проверите състоянието на ставите си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *