Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Приложения и сайтове за запознанства: какви грешки допускат жените?

В минали епохи роднините и приятелите са служили като основно средство за завързване на контакт между мъжете и жените. Сега има множество приложения и сайтове за запознанства, които го правят много по-лесно

запознанства
В сайтовете и приложенията за запознанства хората представят най-добрата версия на себе си

В съвременния свят приложенията, социалните мрежи и уебсайтовете действат като посредници. От страни погледнато, изглежда че в мрежовото пространство ни очакват безкрайни възможности и пълна свобода на избора.

Всеки от нас има нужда от близост

Така сме създадени, че дълго не можем да сме сами. Британският психоаналитик Джон Боулби е изградил цяла теория за привързаността, изследвайки човешките взаимоотношения. Именно нуждата от близки отношения на доверие и любов ни тласка към неуморно търсене на „нашия“ човек.

Но дали човек е толкова свободен в избора си, колкото изглежда на пръв поглед?

С напредването на възрастта социалният ни кръг често се свива. Обичайният цикъл на живота – „работа-дом-работа“ – само от време на време се вклинява в приятелски събирания или пътувания до фитнеса, и тук-там някоя екскурзия. След поредния работен ден човек няма сили или желание за срещи. Точно тогава Интернет идва на помощ.

Услугите за запознанства, като истински сватовници, се фокусират върху предпочитанията на потребителите и предлагат „най-подходящите опции“.

Приложението Tinder използва профилите във Facebook, за да получи информация за интересите на своите „клиенти“. Facebook съвсем скоро предложи на своите потребители да открият любовта, като за целта просто трябва да влязат в „Запознанства“ (избира се от менюто в дясно, засега е активно само на версията за смартфони). И там, както и в другите подобни приложения и сайтове за запознанства, се „събират“ вероятни партньори въз основа на някакви съвпадения. Но трикът е, че сайтовете за запознанства механично оценяват някакъв общ интерес, вместо личността на човек. Този подход не може да гарантира солидна основа за интимни отношения.

Непосредствеността и лекотата на комуникацията в сайт за запознанства ускоряват процеса на ухажване

В Интернет съчувствието е лесно, а рискът да получиш отказ е малък, за разлика, например, от случайните срещи на улицата или импровизираното запознанство в някой бар.

Често обаче се оказва, че връзките лесно се уреждат, но сериозното им развитие не настъпва. Защо става така?

За да привлече повече внимание към собствения си профил, човек естествено се представя в най-благоприятната светлина. За щастие виртуалното пространство ви позволява да създавате всякакви изображения и да използвате различна стратегия при всяка нова среща. Човекът от другата страна на екрана прави същото.

Оказва се, че не конкретни хора се опознават, а „идеалният Аз“ на двама различни човека. Истинска среща не се провежда веднага (предшествана е от дълга комуникация в Интернет) и често завършва с разочарование. Унищожаването на идеалния образ е неизбежно. Това може да доведе до прекъсване на връзката.

Ето как се пуска „психологическият тръбопровод“

Човек отново и отново се връща на виртуалния „любовен пазар“ в търсене на по-добър вариант. Сайтовете за запознанства са превърнали флирта във вид забавление. Тази любовна игра може да изглежда много забавна. И процесът е възможно да продължи вечно. Но, от друга страна, необходимостта от истинска близост остава неизпълнена.

Както писателят Сантош Калвар каза: „Лесно е да обичаш, изключително трудно е да си във връзка“.

Грешки в сайтовете за запознанства, които жените често допускат

Изборът на мъж е важен момент в живота. Всяка самотна жена иска да срещне някой, с когото ще се чувства добре. В главата си има представа как иска да се чувства във връзката и какъв трябва да бъде мъжът. Най-важното е жените да имат избор. Трябва да имат опции, за да не избързат с първия, който им обърне внимание.

Лесно е да обичаш, изключително трудно е да си във връзка

Първата грешка е неправилната оценка на вътрешното състояние на жената, което тя често не взима предвид

Когато една самотна жена реши да се срещне с мъж, често си мисли, че е готова. Но тя изобщо не вижда това, което е скрито от нейното съзнание. Дали наистина е готова или само си мисли че е, са две различни неща.

Втората грешка е, че много жени ползват сайтовете или приложенията за запознанства на принципа „клин клин избива“

След като е преживяла раздяла, или по-скоро не е преживяла напълно тази раздяла, а просто се е разделила физически с мъж, за жената става много трудно. Тя страда, боли я душата, обидно ѝ е заради наранената ѝ гордост, самочувствието ѝ пада. Това я принуждава да си инсталира приложението, или да се регистрира в сайта за запознанства, в търсене на мъж (или мъже), който ще й помогне да повиши самочувствието си и ще я накара да забрави скорошното разочарование.

Ако жената физически се е разделила с мъжa, но все още не е преживяла тази раздяла емоционално, тя не се е променила вътрешно

След като не е приключила напълно, ще привлече подобен на предишния мъж, и връзката от която се е разочаровала само преди няколко месеца, ще се повтори.

За да влязат в живота ви други, различни взаимоотношения, вие също трябва да станете различни, да израснете и да се промените

Повечето жени отдават твърде голямо значение на сайтовете за запознанства

Това третата грешка. Такива жени приемат всяко запознанство прекалено сериозно, а всяка втора среща – като потенциално предложение за брак.

Това е последната грешка в нашия списък, но тя съвсем не е единствена. Сайтовете и приложенията за запознанства слагат някаква основа, но как и дали ще продължите да градите – зависи единствено и само от вас.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *