10 причини, поради които мъжът не се обажда след първа среща

Юлия Осмачкина, семеен психолог, посочва основните грешки, които жените допускат в отношенията с мъжете

мъжът
Защо мъжът не се обажда след първата среща?

Всеки ден в различни части на земното кълбо поне една жена плаче, защото мъжът не се е обадил и е изчезнал от живота ѝ след първата среща. Струва й се, че причината е само в нея или защото: „той е поредния негодник“… Нека разберем. Има поне 10 причини, поради които това се случва.

1. Оплаквания и хленчене

Още на първата среща жената стоварва всичките си проблеми, притеснения и трудности върху мъжа. Защо все пак отидохте на среща? Ако изпитвате нужда да се оплаквате, поговорете с приятелка или потърсете консултация с психолог.

2. Загуба на контрол

Има жени (и мъже), които не знаят как да контролират себе си когато са в компания. Особено след чаша вино или нещо по-силно те започват да говорят без да спрат и стават прекалено настоятелни. Започват да се държат предизвикателно. Не са в състояние да контролират своите жестове, импулси и реч. Това не е най-приятната гледка, особено ако мъжът не пие.

Юлия Осмачкина, семеен психолог

3. Очакване / реалност

Ако сте се запознали онлайн най-вероятно сте представили себе си по един леко заблуждаващ начин: снимка от преди 5-6 години, различен грим и стайлинг. А в реалния живот сте не само по-възрастна, но и не обръщате кой знае какво внимание на начина, по който изглеждате. Получава се „несъответствие в изображенията“. Мъжете обичат да визуализират и на първо място за тях е важно онова, което виждат да отговаря по някакъв начин на представата, която са си изградили.

4. Скрита агресия

Жената още на първата среща се държи агресивно и проектира недоволството си от мъжете или миналите си връзки върху някой, с когото разговаря едва от час-два. Тя дразни, обезценява, коригира речта и маниерите, знае по-добре от него всичко, за което той се опитва да говори, прекъсва го. Мъжът все пак е отишъл на среща с жена, а не с възпитател от поправително училище.

5. Жената е прекалено „лесна“

Мъжът може да отиде на среща с цел просто „да изпие едно кафе“ или да „убие час-два“, и в това няма нищо лошо. Има две възможности: или ще се разделят добронамерено, или най-вероятно мъжът ще възприеме жената като човек, който отговаря на неговите нужди. А може и да изчезне, защото е имал цел, и тя е била постигната (жената без много уговорки се е съгласила да осъществи сексуален акт с него).

6. За бройката

Има мъже, които не са планували втора среща още преди да се е случила първата. Те обичат разнообразието и нямат за цел да се обвържат по-сериозно. Дали срещата ще завърши на масата в ресторанта, или в леглото на някой от двамата, е без значение. Важна е бройката. В този случай жената най-вероятно няма никаква вина. Колкото и перфектна да е, втора среща така или иначе няма да има!

7. Просто не се получи!

И мъжът, и жената са адекватни. И двамата са били в състояние да продължат комуникацията. Но той или тя се страхуват от нещо, чули са някакви аларми. Не са били готови да отидат по-нататък, поради техни си причини. И вместо да говорят тези моменти, са решили просто да затворят мълчаливо тази страница.

8. Незаинтересованост

Жената отишла на срещата и единственото, което демонстрира е пълно безразличие към мъжа. Гледа си телефона, пише си с приятелки, реагира на публикации в социалните мрежи или апатично разглежда наоколо. Поведението ѝ излъчва пълна незаинтересованост.

9. Режим на готовност

Всичко е минало невероятно. Първата среща е била успешна и приятна. Но, в един момент единият (без значение дали мъжът или жената) е бил затрупан с някакви негови задачи, имал е неотложни ангажименти. Другият не е проявил допълнителен интерес, било го е срам да пише или да се обади. Тя чака, той чака. И двамата се чувстват неудобно. Причина за това разминаване е, че и мъжът, и жената не знаят как да говорят открито. Най-вероятно имат проблем с комуникацията.

10. Липса на съчувствие

Най-банално отхвърляне. Всичко е добре в нея. И с него всичко е наред. Но това се случва. Някои от нейните (или неговите) черти на характера, външен вид или начин на изразяване са били отблъскващи. Единственото, което е останало след първата среща е най-обикновено безразличие и никой от двамата не е искал да губи повече време. Прекарали сте си чудесно, но въпреки това всеки един от двамата е тръгнал по своя път без дори да има намерение за втора среща.

От гореизложеното можем да заключим: няма конкретен модел на поведение на жените и мъжете, според който може да се изчисли кой е виновен и защо това се е случило.

Източник: woman.ru

Оценете статията
Оценка 5 от 2 гласували

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.