Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 причини, поради които мъжът не се обажда след първа среща

Юлия Осмачкина, семеен психолог, посочва основните грешки, които жените допускат в отношенията с мъжете

мъжът
Защо мъжът не се обажда след първата среща?

Всеки ден в различни части на земното кълбо поне една жена плаче, защото мъжът не се е обадил и е изчезнал от живота ѝ след първата среща. Струва й се, че причината е само в нея или защото: „той е поредния негодник“… Нека разберем. Има поне 10 причини, поради които това се случва.

1. Оплаквания и хленчене

Още на първата среща жената стоварва всичките си проблеми, притеснения и трудности върху мъжа. Защо все пак отидохте на среща? Ако изпитвате нужда да се оплаквате, поговорете с приятелка или потърсете консултация с психолог.

2. Загуба на контрол

Има жени (и мъже), които не знаят как да контролират себе си когато са в компания. Особено след чаша вино или нещо по-силно те започват да говорят без да спрат и стават прекалено настоятелни. Започват да се държат предизвикателно. Не са в състояние да контролират своите жестове, импулси и реч. Това не е най-приятната гледка, особено ако мъжът не пие.

Юлия Осмачкина, семеен психолог

3. Очакване / реалност

Ако сте се запознали онлайн най-вероятно сте представили себе си по един леко заблуждаващ начин: снимка от преди 5-6 години, различен грим и стайлинг. А в реалния живот сте не само по-възрастна, но и не обръщате кой знае какво внимание на начина, по който изглеждате. Получава се „несъответствие в изображенията“. Мъжете обичат да визуализират и на първо място за тях е важно онова, което виждат да отговаря по някакъв начин на представата, която са си изградили.

4. Скрита агресия

Жената още на първата среща се държи агресивно и проектира недоволството си от мъжете или миналите си връзки върху някой, с когото разговаря едва от час-два. Тя дразни, обезценява, коригира речта и маниерите, знае по-добре от него всичко, за което той се опитва да говори, прекъсва го. Мъжът все пак е отишъл на среща с жена, а не с възпитател от поправително училище.

5. Жената е прекалено „лесна“

Мъжът може да отиде на среща с цел просто „да изпие едно кафе“ или да „убие час-два“, и в това няма нищо лошо. Има две възможности: или ще се разделят добронамерено, или най-вероятно мъжът ще възприеме жената като човек, който отговаря на неговите нужди. А може и да изчезне, защото е имал цел, и тя е била постигната (жената без много уговорки се е съгласила да осъществи сексуален акт с него).

6. За бройката

Има мъже, които не са планували втора среща още преди да се е случила първата. Те обичат разнообразието и нямат за цел да се обвържат по-сериозно. Дали срещата ще завърши на масата в ресторанта, или в леглото на някой от двамата, е без значение. Важна е бройката. В този случай жената най-вероятно няма никаква вина. Колкото и перфектна да е, втора среща така или иначе няма да има!

7. Просто не се получи!

И мъжът, и жената са адекватни. И двамата са били в състояние да продължат комуникацията. Но той или тя се страхуват от нещо, чули са някакви аларми. Не са били готови да отидат по-нататък, поради техни си причини. И вместо да говорят тези моменти, са решили просто да затворят мълчаливо тази страница.

8. Незаинтересованост

Жената отишла на срещата и единственото, което демонстрира е пълно безразличие към мъжа. Гледа си телефона, пише си с приятелки, реагира на публикации в социалните мрежи или апатично разглежда наоколо. Поведението ѝ излъчва пълна незаинтересованост.

9. Режим на готовност

Всичко е минало невероятно. Първата среща е била успешна и приятна. Но, в един момент единият (без значение дали мъжът или жената) е бил затрупан с някакви негови задачи, имал е неотложни ангажименти. Другият не е проявил допълнителен интерес, било го е срам да пише или да се обади. Тя чака, той чака. И двамата се чувстват неудобно. Причина за това разминаване е, че и мъжът, и жената не знаят как да говорят открито. Най-вероятно имат проблем с комуникацията.

10. Липса на съчувствие

Най-банално отхвърляне. Всичко е добре в нея. И с него всичко е наред. Но това се случва. Някои от нейните (или неговите) черти на характера, външен вид или начин на изразяване са били отблъскващи. Единственото, което е останало след първата среща е най-обикновено безразличие и никой от двамата не е искал да губи повече време. Прекарали сте си чудесно, но въпреки това всеки един от двамата е тръгнал по своя път без дори да има намерение за втора среща.

От гореизложеното можем да заключим: няма конкретен модел на поведение на жените и мъжете, според който може да се изчисли кой е виновен и защо това се е случило.

Източник: woman.ru

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *